“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 22 Ağustos 2013, Perşembe 07:27 tarihinde eklendi. 733 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye'de Kimyasal Katliam: 1300 Şehid, Binlerce Yaralı!

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Beşşar Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıda, ölü sayısını 1300 kişi olarak açıkladı.
Suriye'de Kimyasal Katliam: 1300 Şehid, Binlerce Yaralı!  

Bölgedeki sahra hastanelerinde tıbbi malzeme eksikliğinden dolayı ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu ifade eden LCC, olayı katliam olarak niteledi.


Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejim güçlerinin Meliyha, Cobar, Muaddamiye, Eş Şam ve Dareyya'ya ağır silahlarla saldırdığını ve saldırıların kentin farklı bölgelerinde sürdüğünü belirtti.


Sarin gazı kullanıldı

Bölgedeki doktorlardan Halid Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin kullanılan "sarin gazı"ndan etkilendiğini ifade etti.

Yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme, bilinç kaybı yaşandığını belirten Mahmud, acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Mahmud ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.


Siviller saldırıya uykuda yakalandı

Öte yandan bölgedeki aktivistler, sabahın erken saatlerinde sivil yerleşim bölgelerine havadan atılan gaz bombaları sebebiyle insanların saldırıya savunmasız şekilde, uykuda yakalandığı belirtti.

Bu sebeple yüzlerce kişinin öldüğü en az 3 bin 600 kişinin yaralandığını bildiren aktivistler, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade etti.

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali