“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 13 Ocak 2011, Persembe 23:10 tarihinde eklendi. 661 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

65 savcı ve hakim Edirne-de

4 ilden 65 savcı ve hakim ile HSYK üyeleri ve bakanlık yetkililerinin katılacağı ''Yargıda durum analizi toplantısı'' Edirne'de başlayacak.
65 savcı ve hakim Edirne-de Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, 4 ilden 65 savcı ve hakim ile HSYK üyeleri ve bakanlık yetkililerinin katılacağı ''Yargıda durum analizi toplantısı''nın yarın (Cuma) Edirne'de başlayacağını bildirdi.

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HSYK tarafından 1 aydan bu yana Türkiye'de 16 bölgede yürütülen Yargıda Durum Analizi Toplantılarının sonuncusunun Edirne'de yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi:

''Edirne'de yarın başlayacak yargıda durum analizi toplantısına 4 ilden 65 savcı ve hakim ile HSYK üyeleri ve bakanlık yetkilileri katılacak. 16 bölgede yapılan toplantılarda yargıdaki sürecin hızlandırılması, adalete güven sorununun düzeltilmesi ve dosyaların azaltılması gibi konularla ilgili olarak savcı ve hakimler dinleniyor. Edirne'deki toplantıya daha önceden isimleri belirlenen Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'den 65 savcı ve hakim katılacak. HSYK'nın Cumhurbaşkanlığı kontenjanından üye seçilen Rasim Aytin ve Edirne'den üye seçilen İsmail Aydın ile Adalet Bakanlığı'ndan 3 kişi, savcı ve hakimlerle biraraya gelecek. Edirne'deki toplantı son bölge toplantısı olacak. Savcı ve hakimlerden alınacak net öneriler İzmir'de yapılacak toplantıların Türkiye değerlendirmesinde tekrardan ele alınacak.''

Yarın Edirne Lalezar Restornda başlayacak toplantı, Cumartesi günü yapılacak genel değerlendirme ile sona erecek.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali