“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 26 Temmuz 2013, Cuma 23:27 tarihinde eklendi. 1180 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DiyanetinHutbesi ÜmmeteHakarettir

Kendi din ve dünya görüşünü Diyanete ve Türkiye'ye dayatmaya çalışan bir cemaatin nüfuz gücüyle okunan Cuma Hutbesi'ne tepkiler dinmiyor. Tekbiri güzellerken arada siyasi bir skandala imza atan Cuma Hutbesi, Twitter da ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde büyük tepkiye neden oldu.
DiyanetinHutbesi ÜmmeteHakarettir Kendi din ve dünya görüşünü Diyanete ve Türkiye'ye dayatmaya çalışan bir cemaatin nüfuz gücüyle okunan Cuma Hutbesi'ne tepkiler dinmiyor. Tekbiri güzellerken arada siyasi bir skandala imza atan Cuma Hutbesi, Twitter da ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde büyük tepkiye neden oldu.

Diyanet'in Cuma Hutbesi, kurumun tarihine geçecek bir skandal olarak nitelendirilebilir.

Hutbede, Suriye'de "Allah yok Esad İlahımızdır!" diyen Beşar Esad yanlıları, 'Kardeşlerimiz' olarak lanse ediliyor ve Özgür Suriye Ordusu mücahitlerinin 'Allahu Ekber' nidaları kınanıyor.

İlk bakışta Tekbir getirmeyi güzelleyen bir hutbe olarak hazırlanan metin, içindeki 2 paragrafta, gayet siyasi bir yanlış okumaya ve pasifizm dayatmasına imza atıyor.

MÜSLÜMANLAR TEPKİLİ

Türkiyeli Müslümanlar, Suriye'de Beşar Esad'a bağlı şebbihaların 'kardeşlerimiz' olarak anılmasından ve Mısır'da darbeyi yapan ordunun Türkiye'deki cuma hutbesinde temyiz edilmesinden rahatsızlıklarını, Sosyal Medyada tepkileriyle ortaya koydular.

DiyanetinHutbesi ÜmmeteHakarettir 
#DiyanetinHutbesiniKınıyoruz
#direnAllahuEkber gibi hastag'lar ile tepkilerini gösteren müslümanlar, bu duruşlarını TT'e sokmayı başardı.

 

 

 

analizhaber

Yazdır Paylaş
ETİKETLER : dıyanet
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali