“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 23 Temmuz 2013, Salı 18:47 tarihinde eklendi. 715 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankara'nın planı NE?

Yoksa, "bir plan var mı" demeliyiz?..
Ankara'nın planı NE?  

Suriye’de yaşayan Kürtlerin geçici olarak otonom bir hükümet kurma planı olduğu açıklaması, Kuzey Irak lideri Barzani'nin Irak, Türkiye, İran ve Suriye'deki Kürt partilerine Kürt Ulusal Kongresi hazırlığı için çağrıda bulunmasını zamanlaması ile buluştu.

Bu gelişmeler Türkiye’nin hayli ikircikli olduğu bir tablo ortaya çıkardı. Bir yandan da çözüm süreci ile meşgul olan Ankara için sınırın karşısına dikilen bayraklar ve ABD ile İsrail’in Akdeniz’de 15 gün sürecek bir ortak tatbikata başlaması “uykusuzluğu” artırıyor.

Ankara’dan gelen son ses, Başbakan Erdoğan’ın dün Suriye konusunda, “sabırlıyız ama nereye kadar, onu da sizinle şu an paylaşamam” mealindeki sözleri. Bunun üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “askerle gir” sözleri de eklenebilir ama...

Konuyla ilgili diğer makamlardan gelen açıklama ve bilgiler de nihayetinde Ankara’nın bu “öngörülmüş” gelişmelere ilişkin bir planının olup olmadığını merak ettiriyor.

Ani gelişmelere ani reaksiyonlar göstermemek, olağanüstü dönemlerde olağanüstü kararlar almamak, bir plan dahilinde atılacak her adımı ilan etmemek de bir duruştur ve doğrudur ama şu an Türkiye’nin reaksiyonları belli bir planı izler gibi durmuyor?

Bu yüzden, “plan nedir”den önce “plan var mı” sorusuna ihtiyaç duyuluyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER : plan pkk sabır ankara
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali