“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 22 Temmuz 2013, Pazartesi 15:02 tarihinde eklendi. 710 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Esad'ın planı deşifre oldu

Esad ‘özerklik’ kartını oynadı..
Esad'ın planı deşifre oldu Suriye’deki diğer Kürt gruplardan bağımsız hareket ederek Resulayn ve Kobani’yi ele geçiren PYD güçlerinin Şam yönetimiyle dirsek temasında olduğu kesinleşiyor. Esad’ın PYD’ye silah ve mühhimat yardımı yaptığı belirtiliyor. 

Akşam'da yer alan habere göre; Suriye’deki diğer Kürt gruplardan bağımsız haraket ederek, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolündeki Resulayn kenti ile Kobani’yi ele geçiren PYD güçlerinin, Şam yönetiminden destek aldığı yönündeki bilgiler giderek güçleniyor. 

PYD’NİN SİLAHLARI SURİYE LİDERİNDEN 

Bölgedeki kaynaklar, Esad’ın Suriye’deki diğer Kürt grupları by-pass ederek PYD üzerinden ‘özerklik’ kartı oynadığını ileri sürüyor. Şam yönetiminin bu yolla, hem Kuzey Suriye’yi kontrolü altında tutan ÖSO’yu zayıflatmayı, hem de Türkiye’deki ‘çözüm sürecini sekteye uğratmayı’ hedeflediği dillendiriliyor. Şam yönetimi ile PYD bağlantısının el Muhaberat kanalıyla sağlandığı da vurgulanıyor. Esad’ın bu temasların ardından, Resulayn saldırısından önce PYD’ye silah yardımı yaptığı belirtiliyor. Resulayn’ı kontrolü altına alan PYD’ye ‘ağır silah’ konusunda da destek verileceği söyleniyor. PYD’ye yapılan desteğin ulaştırılmasında, Esad birliklerine bağlı helikopterlerin kullanıldığı da iddialar arasında.

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali