“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 11 Haziran 2013, Salı 23:19 tarihinde eklendi. 956 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Borsa” nasıl oldu da soru-cevap’a dönüştü,

Başbakan dün Ankara’da konuşurken, ‘Gezi’ önderlerinden Sırrı Süreyya Önder Hürriyet’e röportaj veriyordu.. Bu iki konuşma habersizce bir noktada buluştu.. “Borsa” nasıl oldu da soru-cevap’a dönüştü, iyi saatte olsunlar haberi işte burada.
Borsa” nasıl oldu da soru-cevap’a dönüştü,  

BDP milletvekili, son İmralı gezisinin eksik ismi ama ‘Gezi’nin parlayan adı Sırrı Süreyya Önder, Başbakan halka konuşurken, Hürriyet Gazetesi’ne uzun bir söyleşi veriyordu.. Ve şöyle dedi;

“Hükümetin tepkisinin ve savunma mekanizmasının da muhafazakârlıkla ilgisi yok. Sayın Başbakan’ı havaalanında ‘Ya Allah bismillah Allahu ekber’ diye karşılayan bir anlayışın borsa çöker diye telaş etmemesi lazım. Bu Allah’a inanmak ama güvenmemektir. Borsa dediğin faiz ve kumar alanıdır. Bu da İslam’ın iliklerine kadar men ettiği bir şeydir. Müslümansan eğer, hafazanallah borsa çöker diye ortaya çıkmamalısın. E baba, yok ki İslam’la bir alakanız. Sen borsayı referans gösteriyorsun.”

Son cümlesini kurduğunda, Başbakan karşısındaki kalabalığa şu cümleleri kurdu;

“Utanmadan, sıkılmadan, borsayı çökertme gayretleri içerisine girenler, borsada Tayyip Erdoğan'ın parası yok, çökersen sen çökeceksin. Yüzde 11'den başladık, yüzde 94'lere kadar çıktık. Niye? Çünkü biz spekülatörlere fırsat vermedik, yarın da vermeyeceğiz. Eğer senin spekülatörlüğünü yakaladığımız anda da ümüğünü sıkarız. Kim olursan ol, ümüğünü sıkarız.”

Böylece iki ayrı ucu temsil eden kesimler arasında “borsa”ya bakış konusunda bir açıklık gelişmiş oldu. Borsa’nın kendisi değil ülke güvenliği ile ilgili bir boyutu olduğunu anımsatan konuşma ile AKP tabanında birilerinin aynı borsadan nemalandığını hissettiren bir konuşma. 
  
Burada taraflardan biri haksızlık yapıyor olmalı: aksi halde “Hiss-i Kable'l Vuku” gerçekleşmezdi!

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali