“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 07 Haziran 2013, Cuma 22:11 tarihinde eklendi. 623 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gezi Parkı'nın müstakbel ittifakları!.

Gezi Parkı'nın müstakbel ittifakları!.
Gezi Parkı'nın müstakbel ittifakları!.  

Gezi Parkı'nın apolitik yapısının bir gerçekliği var. Ancak eylemlerin "sol" bir yanı da var ve ABD'nin eylemcileri destekleyen açıklamaları ile Obama'nın sol kimliği de bir garip ittifakın oluşmasına neden oluyor.

Gezi Parkı süreci neye/nasıl evrilir görmek için henüz erken.. Ancak ilginç başka ittifaklara özellikle 2014 yılına bakarak kapı açması olası.

Bu manada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kesitini de görmek gerekiyor;

Gül'ün; "demokrasi sadece seçim değil" cümlesi, Arınç'ın "özür dilemeden evvel" Köşk'e çıkması,-ki bu özür kararının Başbakan'ın bilgisi ve yurt dışına çıkmasından önce konuşulduğu kuvvetle varsayılabilir-Erdoğan Gezi Parkı için CHP'yi ağır biçimde suçlarken, hatta CHP eylemciler tarafından dahi dışlanırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yine Köşk'ten hemen kabul görmesi, Gül'ün daha 'Batıcıl' ve Erdoğan'ın üslubuna yönelik seri eleştirilerin geldiği bu dönemde daha kapsayıcı bir dil kullanması vs... Ve belki, içki "yasağı"na iyi ayarlanmış bir itirazının doğabilecek olması.

Bu görüntü; 2014 seçimlerine yönelik bir rekabetin AKP'nin kurucu babaları arasında teşvik edildiği ve/veya artık başladığı izlenimini veriyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali