“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 20 Nisan 2013, Cumartesi 19:07 tarihinde eklendi. 621 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Depreme yatakta yarı çıplak yakalandılar

Çin’i sarsan 7.0 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı giderek artıyor.
Depreme yatakta yarı çıplak yakalandılar Sichuan Eyaleti’ndeki deprem büyük yıkıma yol açtı. Sichuan Deprem Bilgi Merkezi, yerel saatle 16.43 itibariyle depremde ölü sayısının 113 olarak kaydedildiğini açıkladı. Merkez, en çok can kaybının depremin merkez üssü Lushan İlçesi’nde oluştuğunu belirterek, çevre ilçelerde de hayatını kaybedenler olduğunu belirtti. Çin medyasında yer alan haberlerde, depremin merkez üssünde yer alan Longmen köyünde binaların yüzde 99′unun yıkıldığı bildirildi. Yaan kentine bağlı köyde hastane ve sağlık ocağı gibi kamu binalarının yerle bir olduğu, elektrik ve su şebekelerinin işlemez hale geldiği kaydedildiDepremin eyalet merkezi Chengdu’da şiddetli sarsıntının hissedildiği ifade edilirken, sosyal medyaya düşen görüntülerde halkın yataklarından fırlayarak sokaklara döküldüğü görülüyor.

5 YIL ÖNCE 70 BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Çin Deprem Ağı Merkezi, eyalete bağlı Yaan ilinin Hushan ilçesinde yerel saatle sabah 08.02’de (TSİ 03.02) gerçekleşen depremin büyüklüğünü 7.0 olarak açıkladı.Merkez, yerin 13 kilometre altındaki depremi takiben 3 saat içinde büyüklüğü 3.0 ile 5.1 arasında değişen toplam 23 artçı sarsıntı tespit edildiğini belirtti.Dağlık coğrafyasıyla fay hatlarının üzerinde yer alan Sichuan eyaletinde 12 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleşen depremde 70 bine yakın kişi hayatını kaybetmişti.ASKERİ ARAÇ UÇURUMA YUVARLANDI

Depremin merkez üssü Hushan kentindeki yıkım, afet bölgesini kontrol altında tutan Chengdu Askeri Bölge Komutanlığı tarafından havadan çekilen görüntülere yansıdı.

Çin Deprem Ağı Merkezi, eyalete bağlı Yaan ilinin Hushan ilçesinde yerel saatle saat 08.02′deki (TSİ 03.02) depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali