“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 15 Nisan 2013, Pazartesi 16:55 tarihinde eklendi. 661 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dilek Meclis gündeminde

CHP, Bayraktar’ın kanser tedavisi gören kızın cebine para koymasını Meclis'e taşıdı.
Dilek Meclis gündeminde  

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kendisinden ilaçlarının temini için yardım isteyen, kanser tedavisi gören üniversite öğrencisi genç kızın cebine para koymasını meclis gündemine taşıdı.

BAKAN’DAN GENÇ KIZA ŞOK SÖZLER

Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Sağlık Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“İlaçlarını yurt dışından getirme imkanı olmayan ve kanser tedavisi gören hastalar ile ilgili çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise bu çalışmalar nelerdir?
Kanser tedavisi gören, fiziksel ve psikolojik olarak kendisini iyi hissetmeyen hastalara Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından destek verilmekte midir? Verilmekte ise ne tür destek verilmektedir?

Sayın Erdoğan Bayraktar’ın kendisini dinlemesini talep eden kanser tedavisi gören üniversitesi öğrencisi genç kıza Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tedavi için destek verilmiş midir?

Sayın Erdoğan Bayraktar’ın basın mensupları önünde insanlık onurunu hiçe sayarak sadaka vermesi sonucu, rencide olan vatandaşımız Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından aranmış mıdır? Sağlık Bakanlığı yetkilileri hasta vatandaşımızla yakinen ilgilenmekte midir?

Bakan tarafından bile önyargılara maruz kalan hastalarımız için Hasta Hakları açısından ne çalışmalar yapılmaktadır?

Evrensel normlara göre sağlık bir haktır, para ile satılamaz ve sadaka olarak verilemez. Sağlık projelerinde çağ atladığınızı iddia ederken kanserli bir hastaya sadaka verir gibi bir Bakanın para uzatması sağlık projelerinde yaşanan çöküşün bir göstergesi değil midir?”

PARAN BATSIN BAYRAKTAR- BAKAN’A TEPKİ YAĞIYOR

DİLEK’TEN İLK AÇIKLAMA- BEN İLAÇ DEDİKÇE BAKAN PARA DEDİ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali