“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 11 Nisan 2013, Perşembe 21:43 tarihinde eklendi. 652 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mayıs'a kadar kim öle, kim

Başbakan Mayıs'ta ABD'de: De, mesele halledilmiş olacak mı?
Mayıs'a kadar kim öle, kim Başbakan Erdoğan'ın uzun zamandır merak edilen Washington ziyaretinin tarihi belli oldu. Pazartesi akşamki MYK toplantısında Başbakan'ın bizzat yaptığı açıklamaya göre Başkan Obama ile randevusu 16 Mayıs'ta.

 

Bu gezi Türkiye içinden ve dışından merakle bekleniyordu. İçeriği bir tarafa "olup olmayacağı" dahi izleniyordu. Oldu, ve olunca iş zamanlamanın anlamına geldi. Bilindiği gibi TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, bu ziyaretin zamanlamasına ayrı bir önem vermiş, Suriye konusunda Rusya ve ABD'nin anlaştığı an olabilir mealinde konuşmuştu.

 

Kısaca o tarihe kadar Suriye meselesi nasıl bir yola girer, Esed rejimi hala yerinde olur mu yoksa Şam'ı destekleyen eski dostlar 'çözüm' için ikna edilir mi, göreceğiz. Kısaca Mayıs'a fazla bir şey yok ama fazla bir şeyler olabilir!

 

Parti zamanı...

 

Ziyarete ilişkin bir diğer merak konusu da, Hürriyet gazetesi Washington temsilcisi Tolga Tanış'ın dünkü haberinde belirttiği "state dinner" meselesi. Bakalım Amerikan Başkanı tarihte ilk kez bir Türk lider onuruna Beyaz Saray’da bir devlet daveti verecek mi? Eğer bu yemek gerçekleşirse, Türkiye'nin gündemindeki başkanlık tartışmaları da yeni bir boyut kazanabilir.

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali