“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 02 Şubat 2013, Cumartesi 20:51 tarihinde eklendi. 965 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

12 yıllık zorunlu eğitim Romanları Fişlemedir

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı nın yazılı açıklması Son günlerde Yalova ilinde Roman vatandaşlarımıza yönelik etnik kimlik üzerinden dinen sorgulanmamız,şimdi de İzmir’de Roman çocukların liseye gitmediklerini tespit etme amacıyla Roman çocuklarına yönelik tespit çalışması fişleme çalışmasına dönüşmüştür.Bu tarz çalışmalar vatandaşlarımızın tepkisine yol açmaktadır.
12 yıllık zorunlu eğitim Romanları Fişlemedir  

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Roman çocuklarının 12 yıllık zorunlu eğitim içinde okula devam etmeyenlere yönelik çalışmasını doğru bulmuyoruz.İzmir Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) tepkisini anlıyoruz ve destekliyoruz..Duyarlığından dolayı kendilerine derneğim adına teşekkür ediyorum.Yeni eğitim sistemi  olarak tabir edilen 4+4+4 üzerinde ilk basın açıklamasını değerlendirme anlamında Türkiye’de ilk  basın açıklaması yapan Roman derneği, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği’dir.Edirne Yerel basında “yeni eğitim sisteminin ülke gerçekleri ile bağdaşmadığını, yoksulluk girdabı içinde çırpınan, bu ülkede yeni eğitim sistemi Roman vatandaşlarımıza ne kadar faydalı olacak?  Eğitimde bir çok sorunlarımız var iken 12 yıllık zorunlu eğitim lüks olmaz mı?
Parasızlık nedeniyle kızlarını liseye gönderemeyen, sokaklarda çöplerde hurda toplayarak geçimlerini sağlayan çocuklara derman olacak mı? Kız çocuklarımızın okullaşma oranı ile birlikte eğitimin kalitesi artacak mı? İnsanlarımızın işi, aşı olacak mı? Biz bunları bilmek istiyoruz.”
Diye basın açıklaması yapmıştık. Bugün geldiğimiz nokta bizim haklılığımızı ortaya çıkarmıştır. Ekonomik durumu iyi olan Roman vatandaşlarımız zaten çocuklarını okula gönderiyor. İzmir il Milli Eğitim Müdürlüğü  12 yıllık zorunlu eğitim içinde liseye gitmeyenlere yönelik tespit çalışması fişleme çalışmasına dönüşmüştür. Roman vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik yönden çok yetersiz  olduğu bilinmiyor mu ? Yapılan çalışma Romanları fişlemekten başka bir anlam taşımayıp, öğretmen ve okul yöneticilerini bu çalışmaya ortak etmekten başka ne anlamı olabilir.8. sınıfı bitiren şu anda  liseye giden öğrenci sayısı çok azdır. Çalışıp eve katkı sağlamanın peşinde binlerce çocuk var.Önce sosyal refahın artması gerekli .Aç adamın kafası eğitime çalışmaz .Amacı her ne olursa olsun  etnik kimlik üzerinden yapılan bu tarz çalışmaları kabul etmiyor, romanları rencide etmekten başka bir anlamı taşımıyor.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali