“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 20 Aralık 2012, Perşembe 19:02 tarihinde eklendi. 527 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İstanbul beyaza büründü!

Dışarı çıkacaklar aman dikkat! Kar yağışı etkili oluyor. Yağışlar ne kadar sürecek?
İstanbul beyaza büründü!  

İstanbul'da sabaha karşı başlayan kar yağışı etkili oluyor. Kentin özellikle yüksek kesimleri karla kaplandı. Kar ve buzlanma sebebiyle trafikte de aksamalar yaşanıyor. İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte sabaha karşı hafif kar yağışı başladı. Kar, sabah saatlerinde etkisini artır
 
Özellikle kentin yüksek kesimleri ile bazı ilçeler beyaz örtüye büründü. Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle trafiğe çıkan araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Kar yağışı devam ediyor.
 
GECE ŞİDDETİNİ ARTTIRACAK
 
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, saatte 80 kilometre hızla esen rüzgar gece saatlerinde etkisini daha da artıracak. Balkanlardan gelen soğuk hava, İstanbul'un tüm kesimini etkisi altına aldı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kar yağışıyla ilgili kentteki son durumu içeren açıklama yapıldı. Açıklamada, "Meteoroloji işleri genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre gece saatlerinde başlayan karayel yönünden kuvvetlice, aralıklarla hamle yaparak fırtına şeklinde (saatte 50-80km hızla) esen rüzgârın gece saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor. Yurdumuzun büyük bölümü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altında bulunuyor. İstanbul'da Cuma öğleye kadar yağışların sulu kar ve hafif kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor" denildi.
 
KAR KALINLIĞI 2 CM OLDU!
 
Yapılan açıklamada, kar kalındığının, Pendik, Kartal, B.Çekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde 2 cm'ye ulaştığı kaydedildi. Yüksek kesimlerin beyaz örtü ile kaplandığı şehir merkezinde ise yağışların sulu kar ve hafif kar şeklinde devam ettiği belirtildi. Kentte, gece çıkana fırtına nedeniyle 11 ağacın devrildiği, 5 evin çatısı uçtuğu bazı reklam panoları ve direklerinin devrildiği ifade edildi.
 
Açıklamada "Bugün itibariyle Metin Oktay Spor salonunda 209 vatandaş misafir ediliyor" denildi.
 
UÇAK SEFERLERİ İPTAL!
 
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kar yağışı nedeniyle uçak seferleri gecikmeli yapılırken iç ve dış hatlar uçuşlarında bulundukları şehirlerdeki yoğun kardan dolayı 50'den fazla THY seferi iptal oldu. THY'nin Zürih, Venedik, Iğdır, Gaziantep, Sinop, Şanlıurfa, Adana, Malatya, Kayseri, Erzurum ve bazı İzmir, Ankara seferleri karşılıklı olarak iptal oldu. THY iptallerle ilgili yolcularına uyarıda bulundu. Uyarıda "İstanbul'da devam eden kar yağışının 20 Aralık yerel saat ile 17:00 sonrası daha da yoğunlaşması beklenmektedir. Bu nedenle seferlerimizde rötarlar ve bazı iptaller söz konusudur. Seyahatiniz öncesi uçuslarınızı kontrol etmeniz rica olunur" denildi. Lufthansa Havayolları'nın Münih'ten İstanbul'a gelen uçağı Atatürk Havalimanı'na inemeyince başka meydana yönlendirildi. 
 
 
TRAFİK TAMAMEN DURDU
 
Trafik, D-100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde İstanbul istikametinde, Sağmalcılar viyadüğünde meydana gelen kaza nedeniyle de TEM bağlantı yolu Ankara istikametinde tamamen durdu.
 
TEM Otoyolu'nun özellikle Haramidere, Firüzköy, Mahmutbey bölümünde çift yönlü yoğunluk yaşanıyor. TEM'in İstoç mevkiinde meydana glen trafik kazası nedeniyle tek şerit kapalı durumda. Bu bölümü geçtikten sonra trafik Seyrantepe ve Maslak'ta yoğunlaşıyor. FSM'de ise trafik akıcı durumda. Ancak Anadolu yakasında Kavacık'ta Edirne istikametinde yoğunluk yaşanıyor. TEM Otoyolunun Ümraniye, Çakmak ve Dudullu kesimlerinde de yoğunluk göze çarpıyor.
 
E-5 Karayolu'nda ise Avcılar mevkiinde çift yönlü yoğunluk var. Yol Cevizlibağ mevkiine kadar akıcı. Ancak Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Zİncirlikuyu'da yoğunluk yaşanıyor. FSM'de de trafik oldukça yavaş akıyor. E-5 Altunizade mevkii'nde ise yol Edirne İstikametine yoğun. Ters istikamette ise trafik akıcı durumda. 
 
METROBÜS YOLDAN ÇIKTI E-5 KİLİTLENDİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ
 
E-5'TE ULAŞIMA KAR ENGELİ!
 
Haramidere'de kar nedeniyle Edirne yönü trafiğe kapandı.
 
İSTANBUL İLE BAĞLANTISI  KESİLDİ
 
İstanbul’un en büyük semtlerinden Büyükçekmece’nin sabah erken saatlerden itibaren İstanbul ile bağlantısı 3 saatten fazla kesildi. Araçlar yolda kaldı.
 
 
İBB’DEN ACİL ÇAĞRI:
 
Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İstanbul genelinde trafik felç olurken İstanbul Büyükşehir belediyesi sürücüleri emniyet şeridine girmemeleri konusunda uyardı. İBB’den yapılan açıklamada; “İstanbul’u bölgesel etkisi altına alınan kar yağışı ve kazalar nedeniyle  yollarda trafik aksamaları meydana geliyor.  Sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle  kurtarma ekipleri, kar kürüme ve tuzlama ekipleri olay yerine ulaşamamaktadır. Sürücülerin emniyet şeritlerini boş bırakmaları önemle duyurulur.“ denildi.
 
YOLDA MAHSUR KALDILAR
 
Büyükçekmece D-100 Karayolu S Rampası mevkiinde kar lastiği ve zinciri bulunmayan çok sayıda araç yolda kaldı. Vatandaşlar kayan ve bir türlü hareket etmeyen araçlarını kurtarmak için seferber oldu. Araçları yolda kalan vatandaşlar, otomobillerinin ön bölümüne çıkarak ve ittirerek araçlarını kurtarmaya çalıştı. Bu sırada araçları kurtarmaya gelen kurtarıcı araç da karla kaplanan yolda mahsur kaldı. Kurtarıcı araç, bir türlü kaldığı yerden çıkamayınca diğer araç sürücüleri harekete geçti
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali