“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 19 Aralık 2012, Çarşamba 15:09 tarihinde eklendi. 660 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Meireles ilk kez konuştu

Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kartla gündeme oturan Raul Meireles, ilk kez FBTV'nin canlı yayınında konuştu
Meireles ilk kez konuştu  

FBTV'de yayınlanan ve Raul Meireles'in katıldığı "Gündem" adlı programda ilk olarak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi Halis Özkahya'nin resmi raporu okundu. Özkahya'nın, raporuna "14 numaralı futbolcu bana 'Gay' anlamına gelen harekette bulundu. Futbolcu daha sonra dibime kadar gelip yüzüme tükürdü. Anlamadığım bir dilde de bir şeyler söyledi" diye yazdığı öğrenildi.
 
Daha sonra Portekizli Raul Meireles, derbide yaşananlarla ilgili açıklamalar yaptı.
 
İŞTE RAUL MEİRELES'İN AÇIKLAMALARI:
 
"KİMSENİN YÜZÜNE TÜKÜRMEDİM"
"Ben hiç kimsenin yüzüne tükürmedim. Herkes bunu bilsin. Bu futbolla ilgili değil benimle ilgili bir durum. Bu, benim kişilik haklarıma bir saldırı. Ben kesinlikle hakemin yüzüne tükürmedim. Bunu kabul etmiyorum. Ardından da ona yönelik 'gay' imasında da bulunmadım. Yayıncı kuruluşun görüntülerini izlemeye gerek yok. Ben ne yaptığımı biliyorum. Ben tükürmedim ve 'gay' işareti yapmadım. Bu rapora katılmıyorum. Yapmadığım şeylerden dolayı cezalandırmasınlar beni. Hakemin raporu çok saçma. Futbolda haklı-haksız kartlar var. Bana gösterilen kart da haksızca gösterilmiş bir kart. Hakeme vurgulu bir şekilde 'Bu benim ilk kırmızı kartım. Bu kartı da sen bana veriyorsun' dedim. Benim yanımda Yobo ve Sow da var. Özellikle Yobo benim ne dediğimi duyuyor."
 
"YAŞANANLAR AĞRIMA GİDİYOR"
"Gerçekleşmeyen bir olay var. Bir şey bulamazsınız. Raporda belirtilen tükürme eyleminin gerçekleşmediğini söylüyorum. Ben hakemle başlangıcından itibaren İngilizce konuştum. Kendisi de bana İngilizce cevap verdi. İlk yaptığım faulde direkt sarı kart gösterdi. Hakeme İngilizce olarak 'İlk faule nasıl sarı kart verirsin' dedim. O da bana 'Önemli olan faul sayısı değil şekli' diye yanıt verdi. İlk sarı kartta benimle İngilizce konuşan bir hakem, bir sonraki kartta hangi dilde konuştuğumu anlamadığını rapora yansıtması komik. Sadece Melo ile Portekizce konuştum. Onun haricinde kimseyle Portekizce konuşmadım. Tükürme olayı gerçekten ağrıma gidiyor."
 
"BENİM GAY ARKADAŞLARIM VAR"
Her şeyden önce ben bir babayım. 8 yaşında kızım var. Çocuğum okula gidiyor, ben de ona evde eğitim veriyorum. Çocuğuma okulda 'Senin baban hakeme tükürdü' deseler ben ne duruma düşerim. Ben ona iyi bir insan olmanın eğitimini veriyorum. Benim gay arkadaşlarım var. Ve onların hepsiyle iyi anlaşıyorum. Ben hakeme yaptığım hareket 'Burada korkuyorsun' anlamına geliyor. Ben hayatım boyunca korktuğunu düşündüğüm bir insana eşcinsellikle ilgili bir harekette bulunmam. Eşcinsellere saygı duyuyorum. Her şeyden önce bana bakın. Saç şeklim, dövmelerim... Ben ayrımcılığa karşı bir insanım. Ben insanların cinsel tercihleriyle ilgili ithamlarda bulunmam. O işaretin 'gay' anlamına geldiğini de bilmiyorum."
 
"YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIM"
"Galatasaraylı futbolculara bir şey sormadım. Ama bazıları benim yanıma gelip 'Üzülme, Türkiye'deki hakemler böyle' dedi. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak istiyorum. Çünkü bu durum benim kişilik haklarımla ilgili. Bana yapılan bu saldırı karşısında kendimi aklamak istiyorum. Yasal yollara başvuracağım. 29 yaşındayım ve ilk kez kırmızı kart gördüm. Buna tepki gösterdim. Ama tepkimin içinde raporda belirtilenlerin hiçbirisi yok. Bunun kavgasını vereceğim. Burada söz konusu olan Fenerbahçe ve futbolcular değil. Buradaki suçlama direkt beni, Raul Meireles'e yönelik. Rapor doğru olsaydı kendimi savunmazdım. Hayal ürünü suçlamalarla karşı karşıyayım."
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali