“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 19 Aralık 2012, Çarşamba 14:56 tarihinde eklendi. 602 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

9 devin Gediz kapışması!

Gediz Elektrik Dağıtım'ın özelleştirilme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi..
9 devin Gediz kapışması!  

İzmir ve Manisa illerinin elektriğini tedarik eden Gediz Elektrik Dağıtım'ın özelleştirilme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi Ankara'da başladı. 2036 yılına kadar işletme hakkı devrinin yapılacağı ihaleye 10 firma katılıyor: Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Park Holding AŞ, Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, Fernas İnşaat AŞ, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Zorlu Holding VE Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu.
 
CENGİZ-KOLİN-LİMAK  OGG İHALEDEN ÇEKİLDİ
Akdeniz ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım şirketlerinin ihalelerinde en yüksek teklifi veren Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, Gediz EDAŞ ihalesinin açık artırmasında teklif vermeyeceğini açıkladı.
 
2.5 MİLYON ABONESİ BULUNUYOR
Yaklaşık 2.5 milyon abonesi ve 14 milyar 172 milyon kWh elektrik tüketimi olan Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin, Türkiye'nin elektrik dağıtımında yüzde 8,1'lik payı bulunuyor. Gediz'in kayıp kaçak oranı yüzde 8 civarında bulunuyor.
 
İLK TEKLİF 630 MİLYON DOLAR!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapılan ihalenin elemesiz turunda en yüksek teklif 630 milyon dolar oldu. İlk tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından 5 elemeli tur yapılacak, ardından açık artırmaya geçilecek. Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden, açık artırım aralığıyla sürecek.
 
TEKLİF 815 MİLYON DOLARA YÜKSELDİ
Birinci elemeli turda en düşük telif vererek elenen Cengiz-Kolin-Limak OGG oldu.  Elemeli turda en yüksek teklif 815 milyon dolara yükseldi. İhalede ikinci elemeli tur başladı.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali