“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 27 Kasım 2012, Salı 17:00 tarihinde eklendi. 693 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"AK Parti burada CHP'ye karşı aday çıkarmayacak!"

"Halk seçimlerde tavrını CHP'den yana kullanmıştır. Bizim aday çıkarmamız şık olmaz..."
 

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Dikili'de İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven'in yerine aday göstermeyeceklerini açıkladı. Akay, "Dikili halkı seçimlerde tavrını CHP'den yana kullanmıştır. Bizim aday çıkarmamız şık olmaz. CHP'nin vereceği karara saygı göstereceğiz. Daha önceden Çiğli'de yaşanan olayın Dikili'de olmasını istemiyoruz" dedi.
 
Dikili'de CHP'li Osman Özgüven'in belediye başkanlığının düşecek olması nedeniyle CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı dün makamında ziyaret etti. 2004 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın vefatının ardından önce Bornova'da ardından Büyükşehir Belediyesi'nde yasa gereği meclis üyeleri arasından bir ismin belediye başkanı seçildiğini belirten Engin, "Sayın Akay ile dikili başta olmak üzere bazı konuları görüştük. İzmir'de böyle bir gelenek var. Bundan önce Bornova'da ve Büyükşehir'de benzer seçimler olmuştu. Oralarda da CHP grubunun çıkardığı aday seçilmişti. AK Parti ile yarışımız seçimlerde olacaktır. Dikili'de daha önce CHP'li bir belediye seçilmiştir. AK Parti'de demokrasiye uygun bir tavır sergileyecektir. CHP'li bir başkan, belediyeyi seçime kadar götürecektir. Ben demokrasiye ve İzmir'e yakışan tutumları için şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
 
ADAY CUMA GÜNÜ BELLİ OLACAK
 
Dikili Belediye Meclisindeki 7 CHP'li meclis üyesinin grup kararına uyacağını, uymayanlar hakkında parti tüzüğünün açık olduğunu kaydeden Ali Engin "Her partili bu tüzüğe uymak zorundadır. Biz başkanlık için cumaya kadar adayımızı belirleyeceğiz. Şu an için bir isim belirlenmedi. Çiğli'de yaşanan olay o dönem öyle olmuş. Ama biz şu andaki zemin sebebiyle grup kararıyla hareket edilmesini uygun buluyoruz" dedi.
 
ADAY GÖSTERMEYECEĞİZ
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti grubunun CHP'nin alacağı karara saygı göstereceğini söyledi. Çiğli'de Ensari Bulut'un vefatının ardından yapılan seçimlerde AK Parti grubunun bazı CHP'lilerle birleşerek CHP grup kararına aykırı hareket etmesi olayını hatırlatan Akay, böyle bir olayın yaşanmasını arzu etmediklerini belirterek şunları söyledi: "Dikili'de belediye başkanının başına istenmeyen bir hadise gelmiştir. Danıştay'dan gelecek karara göre ileride bu ilçede başkanlık seçimi olacaktır. Dikili halkının bu konuda tercihi CHP'den yana olduğu için biz de Dikili'de CHP'li belediye meclis üyelerinin alacağı karara saygılıyız. Kendi partileri içinde uzlaşabilecekleri ve anlaşabilecekleri bir başkanvekilini seçerek Dikili'de yollarına devam edecekler. Biz belki başkanlık seçimi oylamasında meclise bile girmeyebiliriz. Girersek de CHP'nin belirleyeceği başkanvekili arkadaşımıza destek verebiliriz. O konuda net bir tavır belirlemedik. CHP'nin vereceği karara saygı göstereceğiz. Ama kendi meclis üyelerimiz arasından bir aday göstermeyeceğiz. Daha önceden Çiğli'de yaşanan bir olayın Dikili'de olmasını istemiyoruz. Şu anda meclisin mevcut aritmetiği ortada. Ayrıca Dikili halkı seçimlerde hakkını CHP'den yana kullanmıştır. Dolayısıyla bunun devamı için CHP'li bir belediye başkanı ile yola devam daha uygundur. Bizim aday çıkarmamız şık olmaz. Dikili belediye meclis üyelerimiz ve ilçe başkanımız ile de ben bu konuyu görüştüm. Karar dediğim gibi çıkacak".
 
ÜYELER DE KONUŞULDU
 
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Ömer Cihat Akay ile yaptığı görüşmede üye krizi konusunun da gündeme geldiğini açıkladı. Engin "Mükerrer üyeleri konuştuk. Tabi Türkiye'de bu konu daha yeni yeni disipline ediliyor. Bundan sonra daha dikkatli davranacağız. Umuyorum bundan sonra daha disipline bir şekilde olur. İnsanlarda üye olduğu partiye karşı sorumluluklarını daha iyi şekilde dile getirir" dedi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali