“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 15 Kasım 2012, Perşembe 18:49 tarihinde eklendi. 482 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HALKIMIZ İDAM GERİ GELSİN İSTİYOR

HALKIMIZ İDAM GERİ GELSİN İSTİYOR
HALKIMIZ İDAM GERİ GELSİN İSTİYOR Kamuoyunda birkaç gündür idam cezası tartışılıyor.İdam cezasının geri gelmesi konusunda biz Alperenler, gerek basında gerekse çeşitli toplantılarda bu olay gündemde yokken  bu konu ile ilgili görüş ve düşencelerimizi geçmiş zamanlarda söyledik.Şimdi gündemde olan idam cezasının geri gelmesi konusunda atılacak her adımda destek vereceğimizi belirtmek istiyorum.

         Yapılan araştırma ve anket sonuçlarına göre halkımızın yüzde 92'si idam cezasının geri gelmesini istiyor.Bu araştırma ve anketler terörün yoğun olarak yaşandığı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini de kapsamaktadır.Bu da demek oluyor ki idam cezası tekrar gelmelidir.

        Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durum herkesçe malumdur. Türkiye için en büyük bela terördür.Türkiye 29 yıldır bu teör belası ile mücadele etmektedir.Bizler bizzat eylem içinde olan, bu talimatı veren Pkk'lı teröristler için idam cezasının mutlaka geri getirilmesini istiyoruz.Bugüne kadar hiçbir Pkk militanı idam edilmemiştir.İdam cezasının var olduğu dönemlerde de idam kullanılmamıştır.Ama terör belasının bitmesi için idam geri gelmeli ve uygulanmalıdır.Bu cezanın 2 durum için uygulanmasını istiyoruz."Pkk'lı teröristler için ve küçük yaştaki çocukları kaçırıp namusunu kirletip, sonra da onları öldürenler için idam cezasının mutlaka geri getirilmesini istiyoruz."

       Toplumda huzur ve güvenin temin edilmesinde terör suçu, gasp ve tecavüze bağlı cinayetlerde idamın geri getirilmesi şart olmuştur.

      Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre idamın kaldırılmasından sonra ülkede terör, gasp, eve baskın, küçük çocuklar ve yetişkinlere tecavüz sonrası cinayetlerde yüzde 37 oranında artış olduğu belirlenmiştir.İdamın, cezaları işlemede caydırıcı gücü vardır, idam geri gelmediği sürece toplumdaki cinayet işleme potansiyeli yüksek kişiler masum insanları hunharca katletmeye devam edecektir.

    ABD, Kanada ve birçok ülkede hala idam vardır  ve  cinayete bağlı suçların cezası ağırdır.Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da üniversite okuyan Antalyalı bir kız öğrencimiz arkadaşıyla kaldığı evde hunharca öldürüldü. Genç yaşta hayatını kaybeden bu genç kızın bıraktığı acıyı hangi mahkeme dindirebilir. Bu tür cinayetleri işleyen kişilerin toplumun huzur ve güveni için idam edilmesi gerekir.
             
   


ALPASLAN CANKALOĞLUZ
ALPEREN OCAKLARI EDİRNE ŞUBE BAŞKANI        
       

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali