“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 15 Kasım 2012, Perşembe 13:31 tarihinde eklendi. 582 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Talabani İmralı’ya gitmek istemiş

BDP’li Aysel Tuğluk’un, avukat olarak gittiği Öcalan’a, Talabani’nin kendisiyle görüşme talebini ilettiği, Öcalan’ın da şaşırarak, “Kabul, selam söyle isabetli olur” dediği belirlendi.
Talabani İmralı’ya gitmek istemiş Avukatlar ile Öcalan arasında İmralı’da yapılan görüşme tutanaklarında, Kuzey Irak’taki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB)’nin lideri Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Öcalan’ı cezaevinde ziyaret etmek istediği ortaya çıktı. Talabani’nin ziyaret isteğini ve selamlarını Öcalan’a getiren isim ise BDP Milletvekili Aysel Tuğluk. 2 Şubat 2011 tarihinde yapılan görüşmede Tuğluk’un “Talabani’nin size selamları var, sizi ziyaret edebileceğini söylüyordu” şeklindeki sözlerine Öcalan, “Kendisi beni, burada mı” diyerek şaşkınlığını ortaya koyuyor. Sonra ise bu ziyaretin en kısa sürede gerçekleşmesi için Aysel Tuğluk’a talimat veriyor. Talabani’nin bu talebini kendisini Irak’ta ziyaret eden içinde Aysel Tuğluk’un da bulunduğu BDP heyetine ilettiği öğrenildi. Talabani, görüşmede Öcalan’a selamlarını göndererek kendisi en kısa zamanda ziyaret etmek istediğini belirtiyor. KCK iddianemesinin basın ek delil klasörlerinde yer alan konuşma şöyle gerçekleşti:

‘SEN BAŞLATTIN, SEN SONUÇLANDIR’

-Aysel Tuğluk: Talabani ile bir görüşmemiz olmuştu. Size selamı vardı. Sizi ziyaret edebileceğini söylüyordu.

-Öcalan: Kendisi beni...

-Aysel Tuğluk: Evet

-Öcalan: Burada...?

-Aysel Tuğluk: Evet gerçeği bularak..

-Öcalan: Arabulucu gibi

-Aysel Tuğluk: Öyle algıladım

-Öcalan: Ha şu olabilir kabul o Amerika ile Türkiye arasında önemlidir, bu konuda hemen bizzat gidip de görüşebilirsiniz. Apo bunu kabul ediyor dersin, ilk defa devlet bunu biliyor, sen başlattın sen sonuçlandır, bu isabetli olur. ABD ile de tecrübem var, biran önce gel sizin de, yani Kuzey Irak’ın da kaderini çok yakından ilgilendiriyor. Bence baharla birlikte gidin hemen.

-Aysel Tuğluk: Oldu

-Öcalan: Hemen iletin Öcalan çok kritik buluyor devlet buna biraz hazır eskiye göre hazır.

-Aysel Tuğluk: Böyle bir işaret vardı zaten

-Öcalan: Evet karşı durmaz ama kritiktir dersin biran önce yapın ki bu Kürt meselesi tarihi bir çözüm yoluna girsin bizden çok sizin meselenizi çözüme götürecek çünkü bunu kendisi de biliyor bu Kuzey çözümlenmeden sizinki çözümlenmez kendisiyle bunu iyi biliyor yani bu Arap Mısır’ı gibisiniz diyor, Mısır nasıl çözümlenmeden diğer Arap ülkeleri mesela çözümlenemezse bu..

-Aysel Tuğluk: Evet

-Öcalan:  ...Selamları var dersiniz, biran önce buraya ulaşsa başka olabilir yani. Daha sonra gelişir’ Dersiniz. Kaldı ki bir de Özal’ın anasıdır senin Özal’a bağlılığının saygının bir gereğidir, devlette şu anda bu pozisyona biraz yakındır dersiniz kısa böyle bir cevap benim adıma verin, evet başka....

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali