“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 23 Ekim 2012, Salı 10:34 tarihinde eklendi. 658 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli'de Selde 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Kırklareli'de Selde 3 Kişi Hayatını Kaybetti Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesindeki sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybetti.
Kırklareli'de Selde 3 Kişi Hayatını Kaybetti Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesindeki sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybetti. Büyükkarıştıran Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çolak, beldede yaşayan Zehra Demirel, Siyami Yeni ve Semih Yeni'nin sele kapılarak hayatını kaybettiğini belirtti.

Bölgede dün etkili olan yağış akşam saatlerine doğru şiddetini artırdı. Yağışla birlikte debisi yükselen Büyükkarıştıran Deresi adeta nehre döndü. Dere suları, önce 50 civarında evi, ardından D-100 Karayolu'nu kapladı. Bir anda kendilerini sel suları içinde bulan vatandaşlar, evlerin çatısına ve ağaçlar çıkararak kurtarılmayı bekledi.

Sel felaketinin ardından bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin zamanında mühahalesi, can kaybının artmasını engelledi. Bu arada, yükselen dere suyu D-100 Karayolu'nda saatlerce trafiğin kapanmasına yol açtı. Yaklaşık 7 saat trafiğe kapalı kalan yol, bölgeye sevk edilen iş makinelerinin çalışmasıyla birlikte açıldı.

3 KİŞİ ÖLDÜ, 170 KOYUN TELEF OLDU

Selin beldeye verdiği zarar, günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Sel, beldede 3 cana mal oldu. Çok sayıda ev ve araç selden hasar gördü. Onlarca büyükbaş ve küçükbaş hayvan telef oldu. 170 koyununun telef olduğunu belirten Cüneyt Tunç, Kurban Bayramı öncesinde çok zor durumda kaldıklarını belirtti.

Tunç, "Biz şimdi ne yapalım. Onlar bizim ekmek paramızdı. Koyunların ağılına gittiğimde su bele kadar gelmişti. Kurtarmaya çalıştım. Ancak kurtaramadım. Çok azını kurtarabildim. 170 tane koyunum telef oldu." diye konuştu.
Cihan Haber Ajansı 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali