“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 10 Ekim 2012, Çarşamba 12:12 tarihinde eklendi. 674 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BALKAN SAVAŞLARI'NIN 100.YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİ İLE ALPEREN OCAKLARI EDİRNE ŞUBE BAŞKANI ALPASLAN CANKALOĞLU'NUN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMASIDIR

100 ÖNCE  BALKANLARDA MÜSLÜMAN TÜRK’E ZULÜM

 

100 yıl önce Türklerin kaderinde siyah bir sayfaya kanla yazılan , gözyaşı , acı ve katliamlarla , açlık , hastalık , yağma , talan ve göçle korkunç bir mezalime dönüşen , uluslarası hukukun tarifiyle bir Soykırım yaşanmıştır.  Sebep ve sonuçlarıyla çok iyi anlaşılması gereken her döneme ibret olacak bir olaydır.

 

Lojistik hizmetlerimiz  yok denecek kadar azdı ve bazı yerlerde asker açlıktan ağaç kabuklarını yemiş ve bu nedenle ölmüştür.

 

8 Ekim 1912’de Karadağ’ın saldırısı ile başlıyan Balkan Savaşlarında planlı ve sistematik bir şekilde Türk ve Müslümanları 550 yıldır yaşadıkları topraklarından , vatanlarından koparmayı ve etnik temizlik yaparak yok etmeyi amaçlayan vahşi bir soykırım  yaşanmıştır.

1912-1913 Balkan Savaşında Türkler katledilmiş , camiler kiliseye dönüştürülmüş , halk Hıristiyanlığı kabule zorlanmıştır.

 

Sırp-Bulgar-Yunan ve Karadağlıların , Türklere yaptığı katliamlar, uyguladıkları dinî ve sosyal baskılar , halkın mallarını ve evlerini yağmalamalar yabancı temsilcilerin de raporlarına yansımıştır. Buna rağmen Batı Basını bu soykırımı utanmaz bir arsızlıkla Türkler aleyhine çevirip  katliamı Türkler yapıyor yalanıyla dünya kandırılmıştır.

 

Zalimler yalnızca Müslüman ahaliyi kıyımdan geçirmekle kalmayıp aynı zamanda İslam’a ait izleri de ortadan kaldırmaya  çalışmışlardır.


Balkan savaşında 1,5 milyon kadar  Türk(Müslüman) , Sırp , Bulgar ve Rumlar tarafından korkunç bir soykırıma uğratılarak katledilmiş , aynı sayıda kişi yerlerinden zorla çıkarılarak Trakya ve Anadolu’ya sığınmaya mecbur edilmiştir.

Balkan Devletlerinin hepsi , savaştan az veya çok kazançla çıkarken zarar gören sadece Osmanlı Devleti olup , Avrupa´daki topraklarının % 83 kaybetmiştir.

 

Sonuç olarak ; Türk ve Müslümanlara karşı uygulanmış olan Balkan Soykırımı’nın tüm dünyaya duyrulması bizim görevimizdir.

 

Balkan Savaşlarında kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.

 

 

ALPASLAN CANKALOĞLU

ALPEREN OCAKLARI EDİRNE ŞUBE BAŞKANI

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali