“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 27 Eylül 2012, Perşembe 12:11 tarihinde eklendi. 665 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çin'den Japonya Başbakanı Noda'ya Tepki

Çin'den Japonya Başbakanı Noda'ya Tepki Çin, Japonya Başbakanı Noda'nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.
Çin'den Japonya Başbakanı Noda'ya Tepki Çin, Japonya Başbakanı Yoshihiko Noda'nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Qin Gang, bir toprağa sahip olma konusunun tarihi ve yasal bir temelde çözülmesi gerektiğini açıkladı. Japonya Başbakanı Noda ise, bir toprağa sahip olma sorununun, uluslararası hukuk kurallarına göre çözülmesi gerektiğini kaydetmişti.

Çinli Sözcü Qin Gang, "bazı ülkelerin dünyada anti-faşizm savaşında kazanılan zaferi açıkça inkar ederek, uluslararası hukuk kurallarını bir örtü olarak kullanmaya çalıştığını" savundu. Qin, bu girişimin sadece kendini aldatmak olduğunu ifade etti. Çinli Sözcü, ilgili ülkenin tarihi doğru şekilde değerlendirmesi ve uluslararası hukuk kurallarına göre hareket etmesi çağrısında bulundu. Qin, başka ülkelerin toprakları üzerindeki egemenlik hakkını ihlal eden tüm girişimlerini durdurması gerektiğini vurguladı.

İki ülke arasında eskiden beri Doğu Çin Denizi'nde anlaşmazlık konuları bulunuyor. Japonya'nın, özel mülkiyet altındaki üç adayı sahiplerinden satın almak için sözleşme imzaladığını açıklaması ardından bölgede gerilim tırmandı. Asya'nın iki devi yaşanan kriz ortamını normale döndürebilmek için müzakere görüşmelerine başladı.
Cihan Haber Ajansı

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali