“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 23 Eylül 2012, Pazar 20:37 tarihinde eklendi. 677 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belki de size söylememişlerdir

Enerji Bakanı Taner Yıldız, ‘yaptırımları yapan çözümleri de söyler’ diyerek zımnen ABD’yi fırçaladı.. Sonra S.Arabistan ile ‘petrol kardeşiyiz’e bağladı lafı. Şimdi.. Bu iki cümledeki aklın birleştiğini görenler el kaldırsın!..
Belki de size söylememişlerdir İran’a uygulanan ambargo yüzünden Türkiye bu ülkeden petrol alımlarını azalttı. Zaten bu konuda ABD’nin baskı yaptığı da biliniyor. Haliyle ortaya bir açık çıktı. Bu açık şimdi S.Arabistan tarafından ikame ediliyor.

Bakan Yıldız diyor ki, “Suudi Arabistan kardeşlik hukuku içinde gerek spot alımlarla gerek uzun dönemli kontratlarla bize yakınlık gösteren bir ülke”.

Sonra da ekliyor: “Yaptırımları uygulayan mekanizmaların aynı zamanda problemlerin yanında çözümleri sunması gerektiğine inanıyorum. ‘Size bir ülkeden petrol almayın’ derken, ‘böyle bir alternatifi vardır’ denmesi lazım.”

Buradaki “gizli özne” elbette ABD. Ancak bakan görülüyor ki zımni bir bağ olduğunu hissetmiyor. Çünkü illa bilinmesi veya ABD’nin gelip size “Arabistan’dan alın” demesi gerekmiyor. Riyad kendisi teklif etse bile olur!

Mesela, ABD'nin Çin'e S.Arabistan petrolü önerdiği biliniyor. Tabii İran'a desteğini kesmesi karşılığında.

Her zaman adlı adınca “alternatiflerin” söylenmesi gerekmiyor. Hayatın akışı oraya götürüyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali