“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 23 Eylül 2012, Pazar 19:21 tarihinde eklendi. 535 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kipada geri adım, başörtüsünde tam gaz

Kipada geri adım, başörtüsünde tam gaz
Kipada geri adım, başörtüsünde tam gaz Fransa'da hakaret karikatürleriyle başlayan tansiyon aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen'in açıklamalarıyla devam ediyor. "Sokaklarda başörtüsü ve kipa yasaklanmalı" açıklamalarıyla Yahudi ve Müslümanların tepkisini çeken Le pen, Yahudilerden gelen yoğun tepki üzerine yeni bir açıklama yaptı. Le Pen, ''Şüphesiz ki bazı dinler diğerine göre daha fazla problem yaratıyor.'' açıklamasında bulundu.

Kipanın Fransa için sorun oluşturmadığının altını çizen Le Pen, ''Ama sadece başörtüsü deseydim beni İslam düşmanı olarak nitelerlerdi.'' diye konuştu. Marine Le Pen, Yahudilerin de bu konuda ufak bir gayret göstermelerini isteyerek, tek bir dinin sembolünün yasaklanmasının eşitlikle ilgili problem meydana getirebileceğinin altını çizdi.

Marine Le Pen , Fransadaki Yahudi gençlerinin de git gide daha az kipa takdığını, buna sebep olarak Müslüman gençlerin tehditlerini gösterdi. Aşırı sağ Milli Cephe Partisi'nin (FN) kurucu ve onursal başkanı, aynı zamanda da Marine Le Pen'in babası Jean Marie Le Pen ise kızının açıklamaları ile ilgili ''Kipadan bahsetmesi anlamsızdı.'' yorumunda bulundu. Baba Le Pen, Fransa'nın başka öncelikleri olduğunun altını çizdi.

(CİHAN)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali