“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 25 ARALIK 2010, Cumartesi 20:47 tarihinde eklendi. 648 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mahalleli ‘baz’ istasyonu için ayaklandı

Fatih Mahallesi sakinleri bir bina üzerine kurulan baz istasyonun çevreye olumsuz etkide bulunduğu gerekçesiyle protesto yaptı.
Mahalleli ‘baz’ istasyonu için ayaklandı Çerkezköy Fatih Mahallesi sakinleri bir bina üzerine kurulan baz istasyonun çevreye olumsuz etkide bulunduğu gerekçesiyle protesto yaptı.

Fatih Mahallesi sakinleri, gerçekleştirdikleri eylemle kurulan baz istasyonuna tepkilerini dile getirdi.

Mahalle sakinleri, '100 metre ilerde bir tane daha baz istasyonu var. Şimdi buraya bir tane daha yapıldı. Sağlık sorunu olan çocuklarımız var ve baz istasyonun onları daha fazla etkilediğini düşünüyoruz. GSM firmalarının bizlerin sağlığıyla oynamalarına izin verilmemelidir' dediler.

Mahalle sakinlerinden Alişan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, GSM firmalarının yapılan araştırmaları göz ardı ettiğini ifade etti.

Halkın sağlığının tehlikeye atıldığını ileri süren Demir, 'ABD Pittsburg Kanser Enstitüsü tarafından yayınlanan muhtıra niteliğindeki raporda, Elektromanyetik alanların özellikle de çocukları çok fazla etkilediği açıklandı. Elektro manyetik alanların yalnızca kanser yapıcı ısıl etkisi üzerinde durulurken yeni bilimsel araştırmalar, kimyasal etkisinin daha önemli sağlık riskleri doğurduğunu ortaya çıkardı' diye konuştu.

Eyleme, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri de katılarak, vatandaşların mücadelesinin yanında olduklarını, hukuksal zemininde de mücadele verileceğini ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söylediler.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali