“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 31 Temmuz 2012, Salı 23:15 tarihinde eklendi. 1061 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çin'den Batı'ya: Renginiz neden soldu?

Çin, Akdeniz'e açılan donanma gemisinin rotasını açıkladı.
Çin'den Batı'ya: Renginiz neden soldu? Çin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Deniz kuvvetlerine ait "Qingdao" adlı gemi planlandığı üzere Ukrayna'yı ziyaret edecektir." ifadelerine yer verildi.

Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Huanqiu, Akdeniz'e açılan donanma gemisinin Suriye, İran, Rusya ve Çin'in ortak tatbikat yapmak için değil, sadece Ukrayna'ya ziyaret düzenlemek için yola çıktığı belirtildi.

Yabancı medya kuruluşlarının konu hakkında çok sayıda tahmin yürütmelerini şaşırtıcı olduğuna dikkat çeken site, savaş gemilerinin Akdeniz'de uzun süreli misafirlik yapma niyeti bulunmadığına, ancak "davetsiz misafir" gibi de görülmemesi gerektiği ifadelerine yer verdi.

Çinli askeri uzman Song Xiaojun'un açıklamalarına yer verilen haberde, Çin'in Suriye konusunda Batı ülkeleriyle ayrı düşmesinden ötürü gemilerin Batı basınında enteresan yorumlara sebep olduğunu söyledi. Çin'in sadece normal bir askeri ziyaret düzenlediğine dikkat çeken Song, siyasi durumdan ötürü olayın farklı boyutlara çekildiğini aktardı.

(CİHAN)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali