“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 29 Temmuz 2012, Pazar 09:12 tarihinde eklendi. 740 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye Sınırında PKK Bayrağı

Suriye Sınırında PKK Bayrağı Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı bölgelerinde PKK bayrakları ve Öcalan posterleri dalgalanıyor.
Suriye Sınırında PKK Bayrağı Suriye'de Beşşar Esed güçleriyle Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar Halep ve civarında yoğunlaşırken Türkiye sınırındaki Kürt kentlerinde sessiz bekleyiş sürüyor.

Hürriyet gazetesinden Faruk Balıkçı'nın "İşte PKK Fırsatçıları" başlığıyla duyurduğu haberine göre ülkedeki kaostan yararlanan PKK'lılar, Kürtler'in hakimiyetinde olan bazı sınır bölgelerinde kendi bayraklarını astı.

Amude ve diğer Kürt yerleşim biriminde terörist başı Abdullah Öcalan için gösteriler yapıldı. Öcalan'ın posterlerini taşıyan gruplar, "Öcalan'a özgürlük" sloganları attı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin karşısındaki Dırbesiye'de tepe ve TV verici direklerine dev Kürt bayrakları, elektrik direklerine ise Türkiye'deki çatışmalarda ölen Suriyeli PKK'lıların fotoğrafları asıldı.

SURİYE'DE SON DURUM

Yönetimin, Kürtler'in eline geçtiği Kamışlı'da Suriye güçleri görüntü olarak varlığını sürdürürken Suriye istihbarat örgütü ise bölgedeki gelişmeleri düzenli olarak Şam'a bildiriyor. Mardin'e 60 kilometre uzaklıkta, sınırda yer alan Amude kasabasına giden yolun üzerindeki karakolda Suriyeli askerler, kum torbalarını siper ederek bulundukları yeri koruyor. Amude kenti girişi, yol kontrolü Kürtlerin oluşturduğu sivil savunma komiteleri tarafından yapılıyor. Kent merkezindeki karakollar ise tamamen boş ve tahrip edilmiş. Baba Esed ile Beşşar Esed'in karakoldaki resimlerinin ise üzerleri karalanmış.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali