“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 26 Temmuz 2012, Perşembe 09:28 tarihinde eklendi. 726 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türk Jetleri Kandil'i Bombaladı

Türk Jetleri Kandil'i Bombaladı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait çok sayıda savaş uçağı, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesini bombaladı.
Türk Jetleri Kandil'i Bombaladı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait çok sayıda savaş uçağı, terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesini bombaladı.

Uçakların saat 23.25 sıralarında Kandil Dağı etekleri ile terör örgütünün yol kontrol noktalarını bombaladığı öğrenildi. Yerel kaynaklar, havada çok sayıda uçağın sesinin duyulduğunu, daha sonra da bu seslere bombardıman gürültüsünün eklendiğini bildirdi.

OPERASYON PYD'YE BİR CEVAP MI?

Suriye'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerden biri olan Kobani şehrinde halkın yönetime el koyduğu öğrenilmişti. Dün gece düzenlenen operasyon Türkiye'nin PYD'ye cevap niteliği olduğu düşünülüyor. Bilindiği üzere PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin Kobani'de yönetime el koyması çok tartışılmıştı. Halep'e bağlı Kobani kasabasını ele geçiren örgüt uzantısına karşılık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kobani sınırına askeri sevkıyat yaptığı haberi gelmişti. Sosyal medyada yayınlanan ve oldukça tepki çeken videolarda Kobani sakinlerinin Esad'ın posterlerini yırttığı ve sarı-yeşil bayrakların Suriye bayraklarının yerine çekildiği görülmüştü. Tüm bu gelişmeler göz önüne alındığında Irak'ın kuzeyindeki Kandil'e yapılan operasyon ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'nın Suriye uzantısına verdiği bir gözdağı olarak algılandı.
Cihan Haber Ajansı

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali