“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 19 Temmuz 2012, Perşembe 10:43 tarihinde eklendi. 561 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Esed Vuruldu, Esma Rusya'da"

"Esed Vuruldu, Esma Rusya'da" İngiliz The Guardian gazetesinden, Suriye'de meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili flaş iddia.
İngiliz The Guardian gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'ın dün Ulusal Güvenlik Binası'na düzenlenen saldırıda yaralandığını iddia etti.

'Esed yaralandı, eşi Rusya'da' The Guardian'da yer alan habere göre, Esed'ın Şam'daki Ulusal Güvenlik Binası'na düzenlenen bombalı saldırıda yaralandığı ve uçakla Lazkiye'ye götürüldüğü iddia edildi.

Saldırının ardından Beşar Esed'ın eşi Esma Esae'ı uçakla Rusya'ya yolladığı da iddia edildi.

Dört gündür yoğun çatışmalara sahne olan Suriye'nin başkenti Şam dün bir intihar saldırısı ile sarsıldı. Saldırının hedefi Ulusal Güvenlik Binası oldu.

SAVUNMA BAKANI ÖLDÜ

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik kaynağı, intihar eylemcisinin Ulusal Güvenlik Kurulu toplantısı sırasında üzerindeki bombaları patlattığını belirtti.

Bu arada, saldırıda aralarında Savunma Bakanı Davud Racha, İçişleri Bakanı İbrahim El Şaar, Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in eniştesi Asıf Şevket'in de aralarında bulunduğu 6 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Öte yandan İran'a bağlı Arapça yayın yapan El-Alem kanalı ise saldırıda Suriye Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Hişam Bahtiyar'ın yaralandığını öne sürdü.

İÇİŞLERİ BAKANI ÖLDÜ

Suriye'nin başkenti Şam'da Ulusal Güvenlik Kurulu toplantısı esnasında düzenlenen intihar saldırısında İçişleri Bakanı İbrahim El Şaar'ın da öldüğü bildirildi.

"İNTİHAR SALDIRISI DEĞİL"

Hür Suriye Ordusu Komutanı Riyad el Esad, Şam'da dün düzenlenen saldırıyı üstlendi, fakat olayın intihar eylemi olmadığını söyledi.

Türkiye'deki karargahından AP'ye telefonla bilgi veren muhalif komutan, üst düzey komutanlar ve bakanların toplantı yaptığı salona bomba yerleştirdiklerini savundu. Riyad el Esed operasyonu düzenleyen muhaliflerin ise güvende olduklarını öne sürdü.

SALDIRIYI LİVA EL İSLAM ADLI ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Suriye'nin başkenti Şam'da bazı bakanlar ve üst düzey askeri yetkililerin ölümüyle sonuçlandığı belirtilen intihar saldırısını Liva el İslam (İslam'ın Sancağı) adlı örgüt üstlendi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali