“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 18 Temmuz 2012, Çarşamba 17:33 tarihinde eklendi. 680 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya: Nihai Savaş Yaklaşıyor

Rusya: Nihai Savaş Yaklaşıyor Suriye'deki bombalı saldırıdan sonra en sert açıklama Rusya'dan geldi.
Rusya: Nihai Savaş Yaklaşıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya'nın BM güvenlik Konseyi'nin Suriye'de devrime desteği ifade edebilecek bir kararın alınmasına izin vermeyeceği"ni belirtti.

SURİYE'DEKİ DEVRİM HAREKETİNE KARŞIYIZ

Lavrov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapmak için bulunduğu Kremlin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki mevcut çatışmaları "son çatışmalar" olarak nitelendirdi.

Sergey Lavrov, "Moskova'nın Suriye'de devrim hareketini destekleyen bir karara karşı olduğu"nu vurguladı. Lavrov, "7. maddeyi ve yaptırımları kabul edemeyiz" diyerek, "muhalifleri sakinleştirmek için uluslararası sahnede bazı tarafların çatışmaların devam etmesine kışkırttığı"nı ifade etti.

NİHAİ SAVAŞ YAKLAŞIYOR

Saldırı sonrasında Rusya'dan da sert bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de "nihai savaş yaklaşıyor" diye konuştu. Moskova'da gazetecilere açıklamada bulunan Lavrov, "artık muhalefeti desteklemek çıkmaz bir siyasettir. Esad kendi başına gitmeyecek ve Batılı ortaklarımız bu kınuda ne yapacaklarını bilmiyor" diye konuştu.

EL CEZİRE: SURİYE ORDUSU ÇEKİLİYOR

El Cezire televizyonu, Suriye birliklerinin başkent Şam'da son birkaç gündür şiddetli çatışmalara şahit olan Meydan mahallesinden çekilmeye başladığını duyurdu.
Cihan Haber Ajansı

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali