“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 09 Temmuz 2012, Pazartesi 09:43 tarihinde eklendi. 726 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Esed: Türkiye Teröristlere Yardım Ediyor

Esed: Türkiye Teröristlere Yardım Ediyor Uzun bir aradan sonra ilk kez yabancı televizyona çıkan Beşşar Esed'den Türkiye'ye çok ağır suçlama.
Esed: Türkiye Teröristlere Yardım Ediyor Nadiren Batı televizyonlarına röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, bugün bir Alman televizyonuna verdiği röportajda Kofi Annan'ın hazırladığı barış planının Türkiye ve Suudi Arabistan gibi 'teröristlere' yardım eden ülkelerden dolayı engellendiğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'silahlı teröristler' olarak nitelediği muhaliflerin; Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından desteklendiğini söyledi.

Esed, Alman televizyon kanalı ARD'ye verdiği röportajda Türkiye'ye ağır suçlamalarda bulundu. Annan planının Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın da aralarında olduğu ülkeler tarafından engellendiğini ifade eden Esed, "Bu ülkeler silah ve parayla teröristlere yardım ediyor" dedi.

Esed, muhaliflere Suudi Arabistan ve Katar'ın silah, Türkiye'nin de lojistik destek sağladığını ileri sürdü.

ABD İSTİKRARI BOZMAK İSTİYOR

Suriye liderinin açıklamalarından ABD de nasibini aldı. ABD'yi de muhaliflere siyasi destek vermekle suçlayan Esad, 'ABD'nin silahlı muhalefete şemsiye olduğunu ve ülkesindeki istikrarı bozmak için çetelere destek verdiğini' söyledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali