“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 08 Temmuz 2012, Pazar 23:57 tarihinde eklendi. 721 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ne yaptıklarının farkındalar mı?

15 yaşındaki gençlere emanet hacker örgütünü alkışlayan çok. Peki sonuçlarını düşünen var mı? Ya hackleyeni, hacklerlerse birileri?
Ne yaptıklarının farkındalar mı? Kızıl Hacker’lar olarak bilinen Redhack örgütü, geçmişte birçok devlet kurumunun internet sitesine düzenlediği eylemin ardından bu kez Dışişleri Bakanlığı’nın sayfasını hedef aldı. Twitter üzerinden Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesini hack’lediğini duyuran Redhack, ele geçirilen birçok belgenin de açıklanacağını duyurdu.

İlk yayınladıkları belgeler arasında Türkiye'de görev alan yabancı konsolosluk çalışanlarının resimli kimlik bilgileri var. Belgelerden çocuk ve gençleri çıkarttıklarını söylüyorlar ancak bu o çalışanlar açısından hala çok tehlikeli. Keza bu bilgileri yayınlamamış olmaları, başkalarının (istihbarat servisleri) bu bilgilere erişemeyeceği anlamına gelmiyor. Ya o aile bilgileri redhack'in isteği dışında (ya da isteği dahilinde?) başkalarının eline geçer, o çalışanlara şantaj yapma amacıyla kullanılırsa? O bilgilerin kötü niyetli insanların eline geçmeyeceğinin garantisini verebilir mi, RedHack? Ya onları da birileri hacklerse?

Redhack güvenliğin ne kadar kötü olduğunu göstermek amacıyla bu eylemi yaptığını söylüyor:

"Bu belgeler sayesinde Türkiye'nin sistemlerinin ne denli güvenilir olduğu ve savunma sanayisine tonla para harcarken sistemlerinin nasıl açıkta olduğu anlaşılır sanırız"

Oysa söylem ile eylem arasında çok büyük fark var. Madem amaç burada güvenlik açığını göstermek, bunu tüm kişisel bilgileri kamuya açmadan da gösterebilirdi, Kızıl Hacker'lar. Yurt dışında, özel sektörün siber alemdeki güvenlik açığını yakalayan ve tespit ettikleri açıkları belirli bir ücret karşılığında o şirkete satan hacker grupları mevcut. Bunların dışında sırf "hayrına" kamusal güvenlik alanında açık tespit edip, bunu ilgili mercilere bildiren hacker grupları da mevcut. Eğer amaç güvenlik açığı bulmaksa, dünyada hiçbir sistem kırılmaz değil. Sistemi kırarak, kırılmazının yapılacağını garantileyemezsiniz. Kamu iyiliği gözetilecekse, bunu, insanların can güvenliğini tehlikeye atmadan yapmak esastır. Oysa Redhack grubu bunu hiçe sayıp, söylediği şey ile tamamen zıt bir uygulamaya gidiyor. Wikileaks, yayınladığı belgelerin bir kısmında, hayatı tehlikeye girebileceği için bazı kişilerin isimlerini karartmayı seçmişti.

 

Fakat tek amaçları bu değilmiş. Saat başı eylemlerini haklı çıkartmak için yeni bir mesaj atıyorlar. Belli ki kafalar karışık. Yoksa yabancı konsolosluk çalışanlarının bilgilerini yayınlamakla Sivas katliamını anmanın ne ilgisi olabilir?

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali