“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 29 Haziran 2012, Cuma 10:18 tarihinde eklendi. 693 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Devler Suriye İçin Bir Arada

Devler Suriye İçin Bir Arada Dünyanın iki büyük devi Rusya ve Amerika Suriye krizini masaya yatırıyor.
Devler Suriye İçin Bir Arada Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya'nın kültür başkenti St.Petersburg'a geldi.

Pulkova Havalimanı'nda St. Petersburg Valisi Oleg Markov tarafından karşılanan Clinton, şehirde düzenlenen bir dizi etkinliğe katılacak.

Leningrad bölge savunmasına katılan askerler anısına inşa edilen anıta çelenk koyarak temaslarına başlayan Clinton, Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşecek. Cenevre'de Cumartesi günü yapılacak Suriye konferansı öncesi bir araya gelecek Clinton ve Lavrov, Rusya ile ABD'nin krizin çözümüne yönelik yaklaşımlarını müzakere edecek.

SURİYE VE İran KONUSU MASADA

Ulusal Birlik Hükümeti kurulmasında olumlu yaklaşımları olan Moskova ve Washington'un Suriye lideri Beşşar Esed'in konumu ve baskı ile çözüm dikte edilmesi konusunda fikir ayrılıkları sürüyor.

Moskova yönetimi, özellikle de dış askeri müdahaleye yol açabilecek herhangi bir girişimin de karşısında duruyor. Clinton ve Lavrov'un ikili ilişkilerin yanı sıra İran nükleer sorununu da ele alması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Putin ile görüşmüş görüşmenin Suriye konusunda olduğu kamuoyuna duyurulmuş fakat çok fazla detay verilmemişti. bu görüşmeden sonra Rusya'dan Suriye'ye gidecek olan S-300 füzelerinin gönderilmemesi dikkat çekmişti.
Cihan Haber Ajansı

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali