“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 15 ARALIK 2010, Carsamba 19:30 tarihinde eklendi. 534 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye’nin borcu artıyor

Tekirdağ Belediyesi, eski dönemle beraber toplam borcun 64 milyon TL olduğu, bunun 18 milyon TL’sinin
Belediye’nin borcu artıyor Tekirdağ Belediyesi, eski dönemle beraber toplam borcun 64 milyon TL olduğu, bunun 18 milyon TL’sinin ödendiği, ancak faiz yükü nedeniyle borcun arttığına dikkat çekildi.

Tekirdağ Belediye Başkanlığı'ndan 'belediyenin borcunun 20 ayda 25 milyon arttığı' iddialarına cevap verildi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Eski dönemden, resmi kurumlara ve özel firmalara olan borç toplamı 64 milyon olup, bugüne kadar bu borcun 18 milyon TL'si ödenmiştir. Ödemeler devam etmekte olup, halen faiz tahakkuk etmektedir. Bu nedenle belediye borcu faiz yükü nedeniyle sabit olmayıp artmaktadır." denildi.

Belediye'nin, yönetimi devraldığı zaman ödemeler dengesini sağlamak amacıyla 10 milyon TL kredi alındığı ve eski borçlar belli periyot içinde ödenerek, kredi ödemelerinde kullanıldığı ifade edilen açıklamada, "25 milyon TL daha borç yapıldığı iddiası asılsız olup, eski borçları ödemek üzere alınan kredi ve bu borçlara tahakkuk eden faizler belediyenin bugünkü borcunu artırmaktadır." izahına yer verildi.

Belediye Başkanlığı, Karadeniz Mahallesi'ndeki 164 dönüm hazine arazisinin imar değişikliği ile alakalı iddialara da şöyle cevap verdi: "Alınan yargı kararı, yeşil alanın kaldırılması ile alakalı değil, bahsi geçen arazinin 2001 yılında mera alanı olarak düzenlendiğinden, önce bunun kaldırılması gerektiği ve prosedürde sıralama hatası yapıldığından alınmıştır. Bu iddialar her türlü dayanaktan yoksundur."

Bilindiği üzere, AK Parti Tekirdağ Belediye Meclisi Grup Başkanı Nevzat Bahar, daha önce, "CHP'li belediye resmi rakamlara göre 20 ayda 25 milyon borç yaptı" iddiasını dile getirmişti.

Bahar Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nın AK Partili yönetimden CHP'li yönetime devri esnasında 63 milyon borcu bulunduğunu, ancak 20 ay sonra bugün itibari ile belediyenin borcunun 88 milyon TL'ye yükseldiğini iddia etmişti.

Bahar ayrıca, 'Hazineye ait Karadeniz Mahallesi'ndeki 164 dönümlük yeşil alanı Ticaret Borsası'na lisanslı depoculuk alanı olarak imara açtılar. Konu yargıdan döndü. Yargı kararından sonra konu tekrar belediye meclisinde görüşüldü ve arazinin imara açılma talebi reddedildi. Bu kararda emeği bulunan CHP'li ve AK Partili meclis üyelerine teşekkür ediyorum.' açıklamasında bulunmuştu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali