“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 23 Mayıs 2012, Çarşamba 21:35 tarihinde eklendi. 1263 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Oxford Üniversitesi 'Koca Ayak'ın peşinde

Oxford Üniversitesi ve Lozan Zooloji Müzesi, ‘Koca Ayak’ diye bilinen yetilerin gerçek olup olmadığını ciddi bir şekilde araştırmak için kolları sıvadı.
Oxford Üniversitesi 'Koca Ayak'ın peşinde Bir dizi genetik test için cryptozoologları ellerindeki bulguları ve materyeli kendileriyle paylaşmaya davet eden bilim insanları, “Bilimden şikayetçi olmayı bıraksınlar ve ellerindeki delillerle bize gelsinler” diyerek çağrıda bulundu.

Oxford Üniversitesi’nden genetik uzmanı Bryan Sykes, her ne kadar kuvvetli deliller geleceğine inanmadığını söylese de, en azından bilinmeyen hayvan türlerinin bu yolla keşfedilebileceğini düşünüyor.

Himalayalar’ın büyük, tüylü, insanla maymun arası bir görüntüye sahip olduğu iddia edilen canavarı Koca Ayak’ın popüler kültüre mal olması, 1951’de İngiliz dağcı Eric Shipton’ın Everest tırmanışında, kardaki dev ayak izlerinin fotoğrafını çekmesinden sonra gerçekleşti.

Bu olaydan sonra, farklı bölgelerden Koca Ayak gördüklerini iddia eden insanlar çeşitli bulgularla ortaya çıktı. Ama efsane şimdiye kadar kanıtlanamadı.

 

Hürriyet
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali