“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 12 ARALIK 2010, Pazar 22:40 tarihinde eklendi. 701 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİNDEKİ ÖĞRENCİ PROTESTOSU

CHP Edirne İl Gençlik Kolları üyesi gençler, üniversite gençliğine yönelik uygulanan şiddet politikalarını kınadı.
SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİNDEKİ ÖĞRENCİ PROTESTOSU CHP Edirne İl Gençlik Kolları Üyesi bir grup genç, Saraçlar Caddesi'nde, hükümetin üniversite gençliğine yönelik şiddet politikaları uyguladığını öne sürerek kınadı.
     CHP Edirne İl Başkanı Nejat Gencan'ın da destek verdiği etkinlikte CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Çağlar Arabacı, yaptığı açıklamada, gençlik olarak düşündüklerini, sorguladıklarını, insan haklarına sahip çıktıklarını belirterek şiddeti kınadı.
     Bugün hükümetin uyguladığı politikanın ''düşünmeme, düşündürmeme'' politikası olduğunu ileri süren Arabacı, ''Aleni olarak karşı karşıya kaldığımız bu süreç, ağızlarımızı ve gözlerimizi bağlayarak, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde, Anadolu Üniversitesinde, Yıldız Teknik Üniversitesinde temel hak ve özgürlükleri ihlal ederek baş göstermiştir'' dedi.
     İTÜ'de öğrencilerin konferansa alınmadığını, anayasal bir hak olan izinli toplantı ve gösterilere giriş izni verilmediğini ifade eden Arabacı, şöyle devam etti:
     ''Soru sorma hakkını kullanmak isteyen Anadolu Üniversitesi gençleri, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'yu protesto etmek için yumurta fırlattıkları sonucu orantısız güçle karşılaştığını ifade eden Arabacı, şunları kaydetti:
     ''Ve yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek için İstanbul'da toplanan grup orantısız güçle karşılaşmıştır. Hükümet tek tip genç modeli yaratmak istemektedir. Düşünmeyen, sorgulamayan ve muhalefet etmeyen genç.. Düşünmemeye, sorgulamamaya, kodlanmaya çalışan beyinlerimizi, tüketim toplumunun araçları haline dönüştürmek istedikleri üretkenliğimizi, kimsenin tekeline vermeyeceğiz.
     Üniversite gençliği zorbalığa, şiddete, ısmarlama demokrasiye ve her türlü aldatmaca ya karşı çıkacaktır. Bu inançla örgütlü ve çağdaş toplum anlayışının gereği olarak üniversite gençliği her türlü haksızlığa karşı protesto hakkını kullanacaktır. Bizler Türk gençleri olarak daha yaşanabilir ve tam bağımsız bir Türkiye için mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız.''
     Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan gençler, bir süre hükümet aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı  a.a ajans

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali