“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 20 Mayıs 2012, Pazar 14:45 tarihinde eklendi. 856 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

'Bize kredi vermezseniz AB'nin tamamı yanar!'

6 Mayıs seçimlerinde sürpriz bir başarı yakalayan Radikal Sol İttifak’ın (SYRIZA) lideri Alexis Tsipras’ın, 17 Haziran seçimlerinde de büyük bir başarıya imza atması bekleniyor
'Bize kredi vermezseniz AB'nin tamamı yanar!' Tsipras, ABD’li Wall Street Journal Gazetesi’ne verdiği demeçte AB’li liderlere adeta şantaj yaptı.

‘AVRUPA BİRLİĞİ’NİN KENDİ YARARLARINA’
AB ile ilişkiler konusunda tek taraflı karar almaktan hoşlanmadığını belirten Tsipras, “Bizim amacımız öncelikli olarak AB’li ortaklarımızı, bize kredi vermeye devam etmelerinin kendi yararlarına olacağı konusunda ikna etmek. Ancak onlar tek taraflı hareket etmeye karar verirlerse biz de borçlarımızı ödemeyiz” dedi. Tsipras, Yunanistan'da finansal bir çöküşün Euro Bölgesi'nin geri kalanını da aşağı çekeceği uyarısında bulundu.

IMF SEÇİME KADAR YUNANİSTAN'DA YOK
Uluslararası Para Fonu (IMF), haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlere kadar Yunanistan'ı temaslarını askıya aldığını bildirdi. Açıklamada geçici hükümetle çalışmak istemedikleri belirtilerek seçimlerin ardından oluşturulacak hükümetle temasa geçmeyi bekledikleri vurgulandı.

 

 

 

Habertürk
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER : kredi ımf dünya
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali