“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 12 ARALIK 2010, Pazar 10:01 tarihinde eklendi. 591 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

75 YAŞINDA EVDE HAPİS

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kazayla 2 kişinin ölümüne yol açtığı gerekçesiyle 30 ay hapis cezasına çarptırılan 75 yaşındaki kişi, cezasının kalan kısmını evinde çekiyor.
75 YAŞINDA EVDE HAPİS    2002 yılında kullandığı traktöre Gölbent köyü yakınlarında bir otomobilin çarpması sonucu meydana gelen ve 2 kişinin öldüğü trafik kazası sonrasında hakkında dava açılan Ramazan Ertuğrul, 7 yıl süren mahkeme sonunda 30 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı.
12 Eylül tarihindeki halk oylaması sırasında oy verdikten sonra gözaltına alınarak cezaevine gönderildiğini belirten Ertuğrul, ''Cezaevinde bir süre kaldıktan sonra bir gün denetim yapan bir savcı, yaşlı olduğumu fark ederek yanıma geldi. Yaşımı sordu ve öğrenince cezamın kalanını evimde geçirebileceğimi söyledi. Cezaevi yönetimine başvurarak denetimli serbestlik uygulamasından yaralandım'' dedi.
Mahkemenin ayrıca 249 bin lira para cezası verdiğini de anlatan Ertuğrul, emekli maaşı ve mal varlığına ipotek konulduğunu söyledi.
Cezasının kalan bölümünü evinde çektiği için mutlu olduğunu kaydeden yaşlı adam, uygulamayı çıkartanlara teşekkür etti. a.a ajans

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali