“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 12 Mayıs 2012, Cumartesi 13:23 tarihinde eklendi. 752 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Meyve Üreticileri Birliği'nin Soğuk Hava Deposu Hizmete Açıldı

Meyve Üreticileri Birliği'nin Soğuk Hava Deposu Hizmete Açıldı Edirne'nin Havsa ilçesinde yapımı tamamlanan Meyve Üreticileri Birliği'nin Soğuk Hava Deposu törenle hizmete açıldı.
Meyve Üreticileri Birliği'nin Soğuk Hava Deposu Hizmete Açıldı Edirne'nin Havsa ilçesinde yapımı tamamlanan Meyve Üreticileri Birliği'nin Soğuk Hava Deposu törenle hizmete açıldı.

Törene Edirne Valisi Gökhan Sözer, Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Milletvekili Recep Gürkan, Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Sözer, tarımsal faaliyetlerde çoğaltılamayan tek şeyin toprak olduğuna dikkat çekerek Edirne'de alternatif ürünlere yönelmek gerektiğini vurguladı.

Sözer, "Trakya'da, Edirne'de ağırlıklı olarak buğday, çeltik, ayçiçeği ekimi yapılmaktadır. Bu ürünlerde verimlilik en üst seviyeye gelmiştir. Edirne'de alternatif ürünlere yönelmek zorundayız. Bu ürünlerin en başında meyvecilik gelmektedir. Burada 2003 yılında 10 dönüm, 20 dönümle başlayan bu proje, bugün bin 200 dekarlık bir alana yayılmıştır. Hedefimiz bunun on binlerce dekarlık bir alana yayılmasıdır. Yapılan soğuk hava deposu da üreticiye verilen destek açısından çok önemlidir." diye konuştu.

Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da Trakya bölgesinin gıda ve beslenme açısından önemli bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, bu zenginliğin yerli üreticiler tarafından erken fark edilmesi gerektiğini belirtti.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise Havsa'nın ekonomik ve siyasi anlamında öncü bir ilçe olduğunu dile getirerek, projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali