“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 02 Mayıs 2012, Çarşamba 18:42 tarihinde eklendi. 590 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MİLLİYETÇİLER GÜNÜ

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MİLLİYETÇİLER GÜNÜ Bundan 65 yıl önce, 3 Mayıs 1944`te,Türk milliyetçileri, dönemin iktidarı tarafından "ırkçılık" yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmış ve mahkemede yargılamışlardır.
3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MİLLİYETÇİLER GÜNÜ Yakın tarihimize damga vuran hadiselerden biri 3 Mayıs 1944`te cereyan etmiş olan olaydır. Bundan 65 yıl önce, 3 Mayıs 1944`te,Türk milliyetçileri, dönemin iktidarı tarafından "ırkçılık" yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmış ve mahkemede yargılamışlardır.

Türk milliyetçilerinin yargılanmaları büyük tepki görmüş ve Türk gençliği Türklüğe, Türkçülüğe ve milliyetçiliğe yönelik karalama ve iftiralara karşı tek yürek olmuştur.

3 Mayıs 1944 tarihiyle birlikte başlayan yargılama süreci ve sonrasında ölüm hücrelerine atılan Türkçülerin kutlu mücadelesi, her Türk`ün okuması ve idrak etmesi gereken bir olaydır. Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için; inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların aydın olduğu günümüzde, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü`nün önemi bir kat daha artmaktadır. Özellikle 1984 yılından beri ülkemizde süregelen etnik milliyetçi terörün tek amacının, Türklük kavramının sorgulamaya açarak, Türkiye`nin bölünmez bütünlüğünü önce kafalarda silmek istediğini düşünecek olursak, her Türk`ün bu günü milli şuurla idrak etmesi gerekmektedir.

3 Mayıs 1944, milletimizin direncinin bayraklaştığı önemli ve anlamlı bir günü ifade etmektedir. Türk Milliyetçileri, Türklüğü savunmanın bedelini işkencelere ve tabutluklara maruz kalarak, nice çile ve sıkıntılara göğüs gererek ödemişlerdir. Türk milliyetçileri iftiralara, baskılara ve suçlamalara rağmen Türklük şuurundan, Türkiye sevdasından ve Türk birliği ülküsünden vazgeçmemişlerdir. 3 Mayıs, Türk milliyetçilerinin bu kutlu mücadelesini anlamak başta olmak üzere, Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak, geçmişten ders alıp Türk Milleti`nin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak olarak kabul edilmelidir.

Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk-İslam âleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyatı kendisinde bulacaktır.

Bu vesile ile bir kez daha içlerindeki milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen ve Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan birçok Türk milliyetçisini rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk milletinin geleceğe damga vurması gayreti, azmi ve kararlılığıyla Türkçülük Gününü idrak etmenin gururu içerisindeyiz. Türkçülük gününün devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.


 3 MAYIS PERŞEMBE AKŞAMI SAAT 20:00 DE OCAK İL BİNAMIZDA MİLLİYETÇİLER GÜNÜ İLE İLGİLİ PROĞRAMIMIZ VARDIR.

-ŞİİRLER
-TÜRKÜLER (BAĞLAMA)
-SÜTLAÇ İKRAMI

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali