“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 26 Nisan 2012, Perşembe 00:50 tarihinde eklendi. 1770 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Roman çocukları eğlendi

EDROM'un roman çocuklarına yönelik düzenlediği 'Bizim Sokağın Çocukları çocuk Şenliği' etkinliği kapsamında yaklaşık 100 çocuk; müzik, dans ve animasyonlar eşliğinde gönüllerince eğlendi
Roman çocukları eğlendi .

Edirne Romanlar Derneği (EDROM) tarafından Edirne'de yaşayan roman ailelerine yönelik düzenlenen 'Bizim Sokağın Çocukları Çocuk Şenliği' etkinliğine katılan yaklaşık 100 roman çocuğu unutamayacakları bir gün geçirdi. Karaağaç'taki Dr. Bahattin Öğütmen Konağı'nda düzenlenen şenlikte çocuklar müzik, dans ve animasyonlar eşliğinde gönüllerinceeğlendi

Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Belediye Başkan yard Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hatice Gül'ün de katıldığı etkinliklerde roman çocuklar yaklaşık 5 saat boyunca neşeli dakikalar geçirdi.

Şenliğin açılış programında konuşan ERDOM Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında böyle bir şenlik organize ettiklerini ifade ederek organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlar ile sponsor firmalara teşekkürlerini sundu.

Vali Yardımcısı Özkan: Ata'nın bu emanetine sahip çıkıyoruz

Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ise Türk çocuklarının çok şanslı olduğunu belirterek, "Ulu Önder bu bayramı çocuklara, onları sevdiği ve onlara güvendiği için armağan etti. Biz de bu yükümlülükle tüm kurum ve kuruluşlar olarak Atamızın bu emanetine sahip çıkıyoruz. Sizler de sahip çıkmalısınız" diye konuştu.

Tanrıkulu: Yoksul mahallelere yüzme havuzu

Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da çocuklarla ilgili bir etkinlik olduğunda Edirne Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ettiklerini kaydetti. Çocuklar için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Tanrıkulu, "Belediye olarak çocuklarla ilgili önümüzdeki dönemlerde çok önemli projeler düşünüyoruz. Dezavantajlı ve yoksul mahallelere havuz projemiz vardı. Bu sayede çocuklarımıza yüzme öğretmeyi hedefliyorduk ancak çok pahallı olduğu için şimdilik askıya almak zorunda kaldık. Bu sene ödenek bulabilirsek bu projemizi hayata geçirmeyi istiyoruz. 3 tarafı denizlerle çevrili olan bir ülkede yüzme bilmeyen çocuklarımız var" dedi.

Roman çocukları felekten bir gün geçirdi

Konuşmaların ardından şenliğin eğlence bölümüne geçildi. Roman çocuklardan kurulu ritim topluluğu, müzik ve dans gösterileri sunarken Sezai Irmak Bale Topluluğu dansçıları da sergiledikleri performansla şenliğe ayrı bir renk kattı. Gösterilerin ardından roman çocuklar şişme Oyun gruplarında eğlenceli dakikalar geçirdi. Şenlikte ayrıca konserler ve çeşitli yarışmalar da düzenlenirken çocuklara çeşitli yiyecek ve içecek ikramında da bulunuldu.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali