“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 22 Nisan 2012, Pazar 10:10 tarihinde eklendi. 784 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

13 İle Büyükşehir Müjdesi

13 İle Büyükşehir Müjdesi Başbakan Erdoğan, yeni büyükşehir belediyeleri kurma sözünü yerine getirmek için düğmeye bastı.
13 İle Büyükşehir Müjdesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalaet ve Kalkınma Partisi'ni (Ak Parti) son Merken Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ele alınan tasarının bir an önce yasalaşmasını istedi. İçişleri ve Maliye bakanlıklarının ortaklaşa hazırladığı tasarıya göre Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin, büyükşehir olacak. Böylece 29 il, büyükşehir statüsünde olacak.

GECEKONDULAŞMA VE AFET RİSKİ ÇÖZÜLECEK

Nüfusu 750 bini aşan şehirlerin büyükşehir yapılmasına ilişkin yasa tasarısıyla ilgili çalışmalar tamamlandı. Geçtiğimiz pazartesi günü yapılan MYK toplantısında Başbakan'a ayrıntılarıyla sunulan tasarıda il sınırlarının, büyükşehir belediye sınırı olarak esas alınması planlandı. Buna göre şehirlerde gecekondulaşma ve afet riskine karşı makro planları uygulamak amacıyla yetki reformu yapılacak.

İL SINIRI, BELEDİYE SINIRI OLACAK

İstanbul ve İzmit örneğindeki gibi Türkiye genelinde illerin coğrafi sınırları, belediye sınırı kabul edilecek. Böylece büyük ölçekli imar planlarında il belediye meclislerinin kararları esas olacak. İlçe ve ilk kademe belediyeleri daha çok belirlenen makro plan içinde çalışacak. Ak Parti yöneticileri, "Birçok ilde gecekondular, kenar mahalleler oluşuyor. Bunları makro planlarla engelleyeceğiz. Çarpık kentleşmeyi önlemek amaçlanıyor. Sadece coğrafi büyüklüğü geniş olan Ankara gibi iller için özel statü yapabiliriz" dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali