“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 18 Nisan 2012, Çarşamba 13:29 tarihinde eklendi. 526 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"İran Türk Planını Canlandırıyor Gibi"

"İran Türk Planını Canlandırıyor Gibi" "One minute" olayının yaşandığı Davos panelinin moderatörü David İgnatius'dan Türkiye yorumu.
"One minute" olayının yaşandığı Davos panelinin moderatörü Washington Post'un tanınmış köşe yazarı David İgnatius, İran ile nükleer müzakerelere ilişkin olarak "Sahne, İran ile bir anlaşma için hazır" diye savundu.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin son beyanlarına dikkat çeken İgnatius, Salihi'nin 2009 tarihli Türk planını canlandırmakta olduğu yorumunu yaptı.

David İgnatius, İran ile "5+1" grubu arasındaki nükleer müzakerelerin yeni başlamasına rağmen İran'daki yatırımcıların anlaşma olacak gibi hareket ettiklerini, İstanbul'daki görüşmelerden bir gün sonra İran borsasının rekor düzeye ulaştığını kaydetti.

İranlıların da, sanki halkını, uraniyum zenginleştirmeyi sınırlarken zenginleştirme hakkını koruyan bir anlaşma için hazırladıklarını belirten İgnatius, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin de Pazartesi günü yayımlanan bir söyleşide "Yüzde 20 (zenginleştirilmiş) yakıt üretmek hakkımız" ama "Bizim ihtiyaç duyduğumuz çeşitli düzeylerdeki zenginleştirmiş yakıt vereceklerini garanti ederlerse o zaman mesele başka" ifadelerini kullandığına dikkat çektikten sonra şöyle devam etti:

"Salihi, İran'ın düşük zenginleştirilmiş uraniyum yurt dışına gönderirken Tahran'daki araştırma reaktörü için yüzde 20 (zenginleştirilmiş) yakıt sağlanmasını öngören 2009 tarihli Türk planını canlandırdığı gibi. O anlaşma, şimdi pazarlık yapmaya hazır gibi görünen (dini lider) Hamaney'in muhalefeti nedeniyle çökmüştü."

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali