“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 12 Nisan 2012, Perşembe 10:37 tarihinde eklendi. 683 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bu Kez Amerika Kıtası Sallanıyor!

Bu Kez Amerika Kıtası Sallanıyor! Endonezya'nın ardından Amerika kıtası da 3 ayrı depremle sarsıldı.
Bu Kez Amerika Kıtası Sallanıyor! Asya kıtasını korkuya boğan Endonezya depreminin ardından Amerika kıtası da 3 ayrı depremle sarsıldı. ABD'nin Oregon eyaletinde 5.9, California açıklarında 5.3 ve Meksika'da da 6.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

5.9 büyüklüğündeki ilk deprem ABD'nin Oregon eyaletinde gerçekleşti. Bölgede panik henüz dağılmamışken hemen 1 dakika sonra California açıklarında 5.3 büyüklüğünde başka bir deprem meydana geldi.

Yıkıma yol açmasa da büyük korkuya sebep olan bu demremlerin ardından Amerika kıtasındaki son deprem de Meksika'da meydana geldi.

Meksika'nın batısındaki dağlık kesimde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin başkent Meksiko'nun 384 kilometre uzağında olduğu, ancak başkentte de hissedildiği ve depremin yıkıcı etkisinden korkulduğu için başkentteki bazı binaların boşaltıldığı belirtildi.

Depremin merkez üssünün bulunduğu Miçoacan eyaleti yetkilileri de depremde can kaybı ya da herhangi bir hasar olmadığını söyledi.

Amerikan Jeolojik Araştırma merkezinin büyüklüğünü önce 7,0 olarak duyurduğu, daha sonra 6,5'e düşürdüğü depremin, yerin 65,6 kilometre derininde olduğu kaydedildi.

Uzmanların görüşlerine göre depremin 65 kilometre gibi büyük bir derinlikte gerçekleşmesi depremin etkisini oldukça azalttı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali