“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Mart 2012, Çarşamba 12:36 tarihinde eklendi. 699 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Esed Kabul Etti Ancak Türkiye Temkinli

Esed Kabul Etti Ancak Türkiye Temkinli Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in Annan Planını kabul etmesine Türkiye temkinli yaklaşıyor.
Esed Kabul Etti Ancak Türkiye Temkinli Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın Suriye'deki çatışmaların son bulması için hazırladığı barış planı Esed tarafından kabul edilmişti. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık Esed'e inanmıyorum, güvenmiyorum" diyerek bu gelişme karşısındaki tepkisini ortaya koydu.

Kamuoyunun geniş bir cephesinde Suriye Devlet Başkanı Esed'in 1 Nisan'da İstanbul'da toplanacak Suriye'nin Dostları Toplantısı'ndan önce zaman kazanmaya çalıştığı düşünülüyor.

Türkiye'de kamuoyu artık, barış için adım atmayan ve tüm dünyayı oyalama taktiği yürüten Esed yönetimine güçlü bir mesaj verilmesini istiyor. Fakat Türkiye'nin ve BM ülkelerinin böyle bir adım atmasının önündeki engellerden en büyüğü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyesi Rusya.

Bu durumun farkında olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seul'de Rusya Devlet Başkanı Medvedev ile biraraya geldi. Başbakan Erdoğan, Medvedev'e Suriye'de yaşananların oluşturduğu tehlikenin boyutunu anlattı.

Başbakan Erdoğan, Medvedev'e Seul'de uyarısını yaptı.
Başbakan Erdoğan, "Dünya kamuoyunun Esed'in demokratik adım atacağına inancı kalmadı. Bunu sizin de görmenizi bekliyoruz. Artık Esed ile olmayacağını görün" dedi.

Rusya da 1 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek Suriye'nin Dostları Toplantısı'na katılmayacağını açıkladı.

Suriye Devlet Başkanı Esed'in 6 maddelik Annan Planı'nı kabul ettiği haberi de Başbakan Erdoğan'a Seul'den Tahran'a geçerken ulaştı. Haber direk planın sahibinden geldi. Bu bağlamda Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Annan, bu Başbakan Erdoğan'ı aradı ve bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan bu haberi ihtiyatlı karşıladı, ilk açıklamayı da beraberindeki gazetecilere yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, "Artık Esed'e inanmıyorum, güvenmiyorum" dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali