“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 13 Mart 2012, Salı 17:40 tarihinde eklendi. 750 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye Seçime Gidiyor Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Suriye'de 7 mayısta genel seçimlerin düzenlenmesini kabul etti.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'ın, Suriye'de 7 Mayıs'ta genel seçimlerin düzenleneceğini ilan ettiği bildirildi.

Suriye'de Meclis seçimlerinin tarihi belli oldu. Parlamento'nun web sitesinde, seçimlerin 7 Mayıs'ta yapılacağı duyuruldu. Açıklamada, Devlet Başkanı Beşar Esed'ın, kabul edilen yeni anayasa çerçevesinde seçimlerin yapılması kararını aldığı belirtildi.

Ülkede bir yıldır devam eden olaylar karşısında Esad yeni anayasa ve seçim sözü vermişti. 26 Şubat'ta yapılan referandumla yeni anayasa yüzde 89 oranında "evet" le kabul edilmişti.

YEREL SEÇİMLERİ BOYKOT ETMİŞLERDİ

Geçtiğimiz 2011 yılının Ağustos ayında Suriye'de yerel seçimler gerçekleştirilmişti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimine karşı 9 aydır mücadele eden halk, il meclislerini belirlemek için oy vermişti.

Meclislerde bulunan yaklaşık 18 bin sandalye için yapılan seçime, 43 bin aday katıldı. Oy verme işleminin sabah 07.00'de başladığı ülkede grev yapan muhalefet, seçim için de boykot çağrısı yapmış ve seçimlere katılmamıştı. Esad'ın yerel yönetimler reformu çerçevesinde onay verdiği seçime geniş katılım için yaklaşık bir aydır kampanya düzenliyordu.

154 kent, 502 belde ve 681 belediyeyi kapsayan yerel seçimlerde adaylar, siyasi partilerin çatısı altında değil, bağımsız olarak katılmıştı. Sivil itaatsizlik ilan eden muhalifler ise daha önce aldıkları genel grev kararının devam ettiğini açıklamıştı.

Yönetimin, kapalı dükkânları yakacağını söylemesine rağmen kepenkler açılmadı. Bir gün önce 25 kişinin öldüğü ülkede seçim günü de 7 kişi can verdi. Öte yandan Şam yönetimi, BM bünyesinde Lübnan'da görev yapan Fransız askerlere saldırı ile bağlantısı olduğu iddiasını yalanlamıştı.
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali