Zorunlu Eğitimi 12 Yıla Çıkaran Teklifin 3 Maddesi Kabul Edildi
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, yaklaşık iki gün süren görüşmelerin ardından zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 3.maddesini kabul etti.
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, yaklaşık iki gün süren görüşmelerin ardından zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 3. maddesini kabul etti.
Komisyon, "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin 4. gün görüşmelerinde 3 maddeyi kabul etmiş oldu.
Teklifin bugünkü görüşmelerine, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız katıldı.
Madde üzerinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Hangi önemli kanunu getirdiğinizde '27 Mayıs bize yapıldı' diyeceksiniz- 28 Şubat'a ilişkin hesap sormak istiyorsanız, Meclis Başkanlığı odasından başlayın. Cemil Çiçek, gensoruya kabul oyu veren kişidir" dedi.
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, eğitimin niteliğinin tartışılması gerektiğini dile getirerek, gelişmiş ülkelerde dershane sayısının okul sayısını; özel okul sayısının devlet okulu sayısını geçmediğini söyledi.
Çocukların okula başlamasının, yaş olarak değil, ay olarak belirtilmesi gerektiğini kaydeden Şeker, çocuğunu bir yıl erken okula gönderdiğini, uyum sağlayamadığını, derslerinde geri kaldığını, bunun acısını çektiğini anlattı.
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, komisyonun bir üyesinin, "Biz dindarlar ve sizler" dediğini, din ve inanç bağlamında vahim, ülkenin birlik, bütünlüğü açısından ayırımcı bir cümle kullandığını söyledi. Özkes, "Bunları yapanlar mı dindar; Başbakan'ı adeta ikinci peygamber gibi gören, Başbakan'ı dokunmayı ibadet sayan, Başbakan'ı Hz. Musa'ya benzeten, Kabe'de evet pankartı açan, Allah'a mahsus dokunulmazlık zırhına bürünen, şans Oyunları, kumarı artıran kim- Bunları yapanlar başkalarına din, iman dersi vermeye kalkışmasınlar" diye konuştu.