“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 29 Şubat 2012, Çarşamba 09:28 tarihinde eklendi. 641 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sarkozy Uslanmadı

Sarkozy Uslanmadı, İşte Yeni Hamle Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Anayasa Konseyi'nin iptal kararının ardından yeni bir adım attı.
Sarkozy Uslanmadı Fransa Anayasa Konseyi'nin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa tasarısını oy çokluğuyla iptal etmesinin ardından Sarkozy'den yeni bir hamle geldi. Sarkozy, başarısızlığını gidermek için Anayasa Konseyi'nin aldığı kararın ardından bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yazılı açıklamasıda, "Cumhurbaşkanı 'soykırım'ın inkar edilmesini kabul edilmez buluyor ve cezalandırılmasını düşünüyor" denildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin yeni bir yasa tasarısının hazırlanması için hükümete talimat verdiği de belirtildi.

YENİ TASARININ YETİŞMESİ ZOR

Ancak Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin yeni yasa tasarısını seçimler öncesine yetiştirmesi zor görünüyor. Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle yasama yılı gelcek Mart ayında sona erecek. Nisan ve Mayıs aylarında ise iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından da Haziran ayında parlamento seçimleri var. Fransız parlamentosunun bir daha önümüzdeki Eylül ayında yeni yasama döneminde toplanması bekleniyor.

VALERİE BOYER: ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Fransa'da Ermeni soykırımı iddiaların reddini suç sayan tasarının sahibi, UMP Marsilya Milletvekili Valerie Boyer, bu konuda elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi.

Anayasa Konseyi'nin, yasayı, ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmesini değerlendiren Boyer, "Çok üzgünüm. Fransa bir gün umarım tüm soykırımları demokratik olarak tanır. Bu konuda elimden geleni yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali