“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 28 Şubat 2012, Salı 20:06 tarihinde eklendi. 821 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne'de Deprem

Edirne'nin Havsa ve İpsala ilçelerindeki 4 okulda, deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.
Edirne'de Deprem  
Havsa Milli Eğitim Müdürlüğü, Havsa Belediyesi, 112 Acil Servis ekipleri işbirliğiyle Sokullu İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okulunda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.
 
Eş zamanlı yapılan tatbikata 1650 öğrenci ve 90 öğretmen katıldı. Senaryo gereği, öğretmenlerinin sınıflarda bilgilendirdiği öğrenciler, deprem anını işaret eden ilk sirenin ardından "çök, tutun, kapan" yöntemiyle sınıflarında sıralarının yanına çömeldi. Depremin bittiğini işaret eden sirenin ardından tahliye için hazırlanan öğrenciler, çalan üçüncü sirenle okulu boşalttı.
 
Tatbikat gereği öğretmenler, okulun bahçesinde toplanan öğrencilerden yoklama aldı. Bir öğretmenin, öğrencilerden bazılarının bahçede belirlenen alanda bulunmadığını bildirmesi üzerine İtfaiye ekipleri, kurtarma çalışması başlattı. İtfaiye merdiveniyle ikinci kata ulaşan ekipler, sınıflarda mahsur kalan öğrencileri, 112 Acil servis ekipleri de yaralanan öğrencileri sedyeyle binadan çıkarttı.
 
İpsala'da da Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Lisesinde, Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında yangın tatbikatı yapıldı. 220 öğrenci ve 22 öğretmenin katıldığı yangın tatbikatında Sivil Savunma Kulübü öğrencileri, okul yangınları hakkında bilgi verdi. Daha sonra ise tatbikat yapıldı. Tatbikatta mahsur kalan ve yaralanan öğrenciler, itfaiye ve 112 Acil servis ekiplerince kurtarıldı.
 
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali