“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 27 Şubat 2012, Pazartesi 18:46 tarihinde eklendi. 1848 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Böbrek, Hasta Gence Düğün Hediyesi

Bağış Böbrek, Hasta Gence Düğün Hediyesi Oldu Edirne'de geçirdiği beyin kanaması sonucu hastanede beyin ölümü gerçekleşen 59 yaşındaki Zeki Çalışkan'ın bağışlanan organlarından bir böbreği 30 yaşındaki Tanju Öztürk'e nakledildi.
Böbrek, Hasta Gence Düğün Hediyesi Edirne'de geçirdiği beyin kanaması sonucu hastanede beyin ölümü gerçekleşen 59 yaşındaki Zeki Çalışkan'ın bağışlanan organlarından bir böbreği 30 yaşındaki Tanju Öztürk'e nakledildi. Yeniden eski sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu belirten Öztürk, "Yıllardır bekleyenler vardı ama dokuları bana uydu ve diyalizden kurtuldum" dedi.

Edirne'de evinde rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir hafta tedavi gören 59 yaşındaki Zeki Çalışkan'ın, geçirdiği beyin kanaması sonucu geçen hafta sonu beyin ölümü gerçekleşti. Eşi Necmiye Çalışkan tarafından organları bağışlanan Zeki Çalışkan'ın böbreklerden biri Tanju Öztürk'e nakledildi.

'KEŞKE HERKES BAĞIŞA DUYARLI OLSA'

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde annesi ile birlikte yaşayan Tanju Öztürk, 10 kişinin sırada beklemesine rağmen kan ve doku uyumu ile böbreğin kendisine nakledildiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye'de organ bağışının artması gerektiğini belirten Öztürk şunları söyledi:

"Allah onlardan razı olsun. Ben onların sayesinde tekrar hayat buldum. Ne diyebilirim ki, çok mutluyum. Keşke herkes Necmiye Çalışan gibi duyarlı olsa ve benim gibi bir çok kişi diyalizden kurtulsa. Yaklaşık 2 yıldan beri periton diyalizi yapıyordum. Ama çok şükür artık periton diyalizi yapmama gerek kalmayacak. Dün gece yarısı yapılan başarılı bir operasyonla beni sağlığıma kavuşturanlara teşekkür ediyorum."

'BÖBREK DÜĞÜN HEDİYESİ OLDU'

Trakya Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu bağışlanan böbreğin Tanju Öztürk'e uyumlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Nişanlı olan Tanju Öztürk yakında evlenmeyi düşünüyordu. Biz de böbrek nakli yaparak kendisine düğün hediyesi vermiş olduk. Öztürk'ün annesi böbreğini daha önce verecekti. Fakat annesinin sağlık sorunları nedeniyle nakil gerçekleşmemişti. Bağışlanan organla diyalizden kurtulmuş oldu."

Edirne'DE 1.5 YILDA 20 NAKİL

Edirne'de şu anda böbrek bekleyen 44 hastaları olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Sağıroğlu şöyle devam etti:

"Edirne'de organ nakli merkezinin kurulduğu 1.5 yıldan beri 20 nakil gerçekleştirildi. Burada önemli olan Edirne ve çevresinde diyalize giren hastaların, transplantasyon merkezine gelip bizlere kayıt olmaları gerekir. Şu anda böbrek bekleyen 44 hastamız bulunuyor. Herhangi bir bağış olduğunda kayıtlı hastalarımızdan birkaç kişi çağırılarak en uygun olan kişiye böbreği naklediyoruz."

Zeki Çalışkan'ın diğer böbreği ile karaciğerin ise İstanbul'da adları açıklanmayan iki hastaya nakledildiği bildirildi.

 

DHA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali