“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 26 Şubat 2012, Pazar 09:43 tarihinde eklendi. 653 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP'de Kurultay Günü

CHP'de Kurultay Günü CHP'nin 16. olağanüstü kurultayı Ankara'da yapılıyor. Kurultayın toplanması için 625 delegenin gelmesi gerekiyor.
CHP'de Kurultay Günü CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nın yapıldığı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'ndaki heyecan devam ediyor.

Salonda Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Platforma yerleştirilmiş dev ekrandan Atatürk'ün görüntüleriyle birlikte, Gençliğe Hitabesi okunurken, salondakiler de alkışlar ve ıslıklarla destek verdi. Tribünler, Gençliğe Hitabe'nin okunmasının ardından "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" şeklinde sloganlar attı.

Tüzük kurultayına ne kadar delegenin katılacağı merak ediliyor. Salt çoğunluk için 1247 delegenin 625'inin gelmesi gerekiyor.

Muhalifler kurultaya gelmeme çağrısı yapmıştı. Eski Genel Sekreter Önder Sav'ın kurultaya gelmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın gelip gelmeyeceği ise belirsiz.

Saat 11.10'da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 1 saatlik konuşma yapacak. Kurultayda Anadolu Ateşi de bir gösteri yapacak. Salonda 30 bin kişinin olması bekleniyor.

KURULTAY SÜRECİ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tüzüğün tamamının ele alınması gündemiyle 16. Olağanüstü Kurultayı toplama kararı almıştı. Kılıçdaroğlu, 362 imzalı dilekçedeki tüzüğün 9 maddesinin değiştirilmesi talebinin yerine getirmesi için de 17. Olağanüstü Kurultay'ın toplanacağını açıklamıştı.

1 Mart olarak belirlenen 17. Olağanüstü Kurultay tarihi kış koşulları göz önünde bulundurularak 27 Şubat'a alındı.

İki ayrı kurultay toplanması başta eski Genel Sekreter Önder Sav olmak üzere bazı partililerin tepkilerine neden olurken, tüzük maddelerinde yapılacak değişiklikler de tartışmalara yol açtı.

Kurultayda delegenin Oyuna sunulacak yeni tüzük, 81 il temsilcisi, PM üyeleri ve milletvekillerinin önerileri doğrultusunda Tüzük Komisyonu tarafından hazırlandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali