“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 05 Şubat 2012, Pazar 16:03 tarihinde eklendi. 732 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Anayasa Platformunun Üçüncü Toplantısı Edirne'de Yapıldı

Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa platformunun toplantılarının üçüncüsüne katılmak üzere Edirne'ye geldi.
Anayasa Platformunun Üçüncü Toplantısı Edirne'de Yapıldı Türkiye Büyük Millet Meclisi

Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa platformunun toplantılarının üçüncüsüne katılmak üzere Edirne'ye geldi. Toplantıda bir konuşma yapan TBMM

Başkanı Cemil Çiçek, "Siyaset kurumu ne yapıp yapıp, Anayasa yapamaz tarzındaki bir beceriksizlik sıfatını bu dönem üzerinden atmalıdır. Türkiye'de siyasetin buna imkanı, kapasitesi ve tecrübesi var"dedi.

Edirne Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı Kültür Merkezi'nde 'Anayasa Platformu Türkiye Konuşuyor' konulu konferans düzenlendi. Konferansın yapıldığı tarihi bina kervansaray soğuk olduğu için 3 gün önceden sıcak hava kompresörü ve açık hava ısıtıcıları ile ısıtıldı. Konferansa TBMM Başkanı Cemil Çiçek,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun AK Parti, CHP, MHP ve Bdp'li üyeleri, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Konferansta konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 12 Haziran milletvekili genel seçimlerinde bütün siyasi partilerin millete yeni bir anayasa yapmayı vaat ettiklerini hatırlatarak, "Siyaset kurumu olarak hepimizin borcudur ve bu borcumuzu çok fazla ötelemeden, çok fazla geciktirmeden, çok fazla temerrüte maruz bırakmadan bu dönem, özellikle de bu yıl içerisinde gerçekleştirmeliyiz diye düşünüyoruz." dedi.

"Buraya konuşmaya değil, katılımcıların fikirlerini, taleplerini almaya geldik" diyen Çiçek, şunları söyledi: "Yeni bir anayasa yapım süreci başladı. 30 yılı aşan bir süreden beri yeni bir anayasa ihtiyacının vurgulanıyor. Bu anayasanın ihtiyaçları karşılamadığını, bize dar geldiğini, bizi geleceğe taşımayacağını ve benzeri sebepleri de ileri sürerek yeni bir anayasa ihtiyacını vurgulayarak buraya geldik. Yeni bir anayasa ihtiyacı sadece bir söylemin ötesinde, bir siyasi gerçeklik ve bir toplumsal

gerçeklik olarak önümüzde duruyor. 30 yıllık bu anayasa süreci içerisinde 17 defa bu anayasayı değiştirme mecburiyeti hasıl oldu. Hatta birkaç maddesini bugün değiştirdik. 1 ay sonra, 1,5 ay sonra tekrar bir değişiklik ihtiyacı duyuldu.

Bu demektir ki, Türkiye gibi birçok sorunları olan bir ülkede, her 13-14 ayda bir Anayasa Değişikliği yapma sorunuyla karşı karşıya kaldık. Bu hem hukuk istikrarını bozdu, hem yeri geldi bir kısım sorunların zamanında çözülmesini engelledi. Bütün bu ve benzeri

sebeplerden dolayı 12 Haziran seçimlerine giderken, 2011'de yeni bir anayasa yapmayı partiler olarak toplumumuza vaat ettik, taahhüt ettik. Siyaset kurumu olarak hepimizin borcudur ve bu borcumuzu çok fazla ötelemeden, çok fazla geciktirmeden, çok fazla temerrüde maruz bırakmadan bu dönem özellikle de bu yıl içerisinde gerçekleştirmeliyiz diye düşünüyoruz."

TBMM Başkanı Çiçek Nisan sonuna kadar Anasaya konferaslarının devam edeceğini belirterek, "Mayıs başında ortaya çıkan bir taslak ile anayasa metnini hazırlayacağız ve onu tekrar sizlerin bilgisine sunacağız ve tartışacağız. Ardından son noktayı koyup TBMM'ye bu teklifimizi sunacağız. Son olarak mecliste konuştuktan sonra da milletin onayına bir defa daha sunmuş olacağız. İşin başlangıcında, siz, sonuçta da son kararı da sizler vereceksiniz. Göle bir maya çalmaya çalıştık bu defa. İyi niyetli yola çıktık.

Samimiyetle bir araya geldik. İnşallah bu defa bu imkansızı başaracağız. Sizler bize yardımcı olun. teşvik edici, tahrik edici olun, yapamazsak da cezalandırıcı olun. Takdiri de yapan millettir, cezayı da yapan millettir. Siyaset kurumu ne yapıp yapıp, anayasa yapamaz tarzındaki bir beceriksizlik sıfatını bu dönem üzerinden atmalıdır. Türkiye'nin siyasetinin buna imkanı ve kapasitesi, tecrübesi var.

Şu ana kadar inancım, kanaatim ve tespitim odur ki, TBMM'de görev yapan siyasi partilerimiz, gruplarımız

samimi çabası gayreti ve niyeti var. Allah bizi size mahcup etmesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından konferans basına kapalı devam etti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve berabarindeki heyet ise TOBB tarafından modernize edilen Kapıkule Sınır Kapısı'nı inceledi. TBMM Başkanı Çiçek, sınır kapıları hakkında bilgi alırken, bir TIR'ın X-Ray taramasından geçirilişini izledi.

 

 

 

İHA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali